– Jag har inte fått besked från kommunen om vi får hyra lokalen. Vår ambition är att köra det i vinter igen, säger Henrik Kihlberg, VD på Nils Oscar som drev sportbaren förra säsongen.
Rinkside öppnade upp strax före nyårsafton 2023.
– Det var en jättefin inramning på matcherna, men vi måste jobba långsiktigt för att folk ska veta att vi finns där. Men förhoppningen är att Rinkside ska bli en större grej för hela familjen. Man ska kunna äta en bit mat, se matchen på tv, vi måste jobba upp hela evenemanget runt ishockeyn.
Att det blev en lite deprimerande hockeysäsong resultatmässigt, det måste ha drabbat er också?
– Ja absolut. Det är intressant det där att när det går bra för laget så kommer det mer folk. Men jag tror att det är så pass bra hockey här så kan vi göra arrangemangen roliga för fler än bara hockeyintresserade, tror jag mycket på det. Vi hoppas att vi kan hyra lokalen och när det är cuper dagtid kommer vi vara flexibla så att andra kan använda sig av den.
Han påpekar dock att det vore bra att ha ett alkoholtillstånd året runt.
– Som det var nu fick vi ansöka till varje match. Det blir lite bökigt när man inte har en egen lokal.
Du är invald i NSK:s styrelse nu också. Är det för att du ska få bättre grepp över helheten?
– Och för att jag är hockeyintresserad. Främst det. Det är en fin klubb och jag har en son som spelar där. Det känns jättekul att ha blivit invald. Och det är med Rinkside som Nils Oscar försöker bidra till att det ska komma mer folk och hockeyintresset ska växa i Nyköping, så att det blir som det var i forna tider.
Markus Nilsson, driftchef på Nyköpings arenor, är precis tillbaka från semestern och säger att han och Katarina Klang Tasevski på näringslivsenheten ska diskutera Rinksides vara eller inte vara nästa fredag.
– Baren har fyllt sitt syfte, absolut. Nu måste vi kolla om det är en bra lokal. Vi har lite annan aktivitet i den lokalen när det inte är hockey. Vi använder den som matsal när vi har läger och cuper, så vi måste tänka långsiktigt på vilka lokaler vi har och hur vi styr upp det. Fungerar det att vi blockar för en bar till?
Markus Nilsson berättar att det kommit in ansökningar om foodtrucks på Rosvalla också.
– Och det är något vi måste ta ställning till. Jag ser det som en bra och sund konkurrens, men vi har hyresgäster som driver restaurang här så det är något vi måste tänka på.