Rush Sounds får amerikanskt skivkontrakt

Producenten och låtskrivaren Rashma Randeniye - med artistnamnet Rush Sounds - från Nyköping har fått ett amerikanskt skivkontrakt. I höst drar han och nya låtskrivarkollegan David Gonzalez till Los Angeles för att utveckla samarbetet.

5 juni 2018 21:00

Grattis till nya skivkontraktet, här känns en sportfråga på sin plats. Hur känns det?

– Ha, ha, tack så jättemycket, det känns fantastiskt kul! Bolaget hörde av sig efter att de hört min förra låt "Run Away With Me", som jag släppte på ett holländskt skivbolag. Att byta till det amerikanska bolaget ger mig betydligt större möjligheter att nå ut med min musik. Jag får också större royaltyfördelning så det var ett lätt val att skriva på för dem, säger Rashma Randeniye och berättar att skivbolaget Rehegoo Music Group har sitt säte i New York men även finns i Los Angeles och i London.

"Run Away With Me" har spelats flitigt efter släppet i vintras och fångades upp av flera framstående musikbloggar. Det var tack vare dem som det amerikanska bolaget hittade Nyköpingsartisten som också är aktuell som producent åt Oxelösundsrapparen Rafi.

– Bolaget hörde av sig för bara ett par veckor sedan och sedan har det gått väldigt fort. Jag skrev på för dem för en och en halv vecka sedan och vi släppte min nya singel "Close To You" på Spotify i måndags. Låten finns också med på ett samlingsalbum som skivbolaget precis släppt. Kontraktet gäller för den här låten och ytterligare tre så nu satsar jag allt som bara går på det här.

Hör Rush Sounds nya låt "Close To You" HÄR!

Publiciteten i samband med förra singeln gav också fler ringar på vattnet.

– Efter att SN skrivit om mig blev jag kontaktad av låtskrivaren David Gonzalez som också bor här i Nyköping. Vi klickade direkt och har nu inlett ett samarbete. I oktober åker vi till Los Angeles för att jobba ihop och jag är jätteexalterad över vad det kan resultera i, säger Rashma Randeniye som trots det egna skivkontraktet framförallt satsar på en producentroll framöver.

– Visst är det fantastiskt kul att ge ut eget material som Rush Sounds, men mitt stora mål är att jobba som producent till andra större artister och att göra det tillsammans med David Gonzalez som låtskrivare känns väldigt spännande, säger han.

Flera låtar på Spotify

Rush Sounds har släppt fyra låtar på Spotify.

2016 "Everytime The Sun Goes Up" med Lisa Eaton

2017 "By My Side" med Tara Louise

2018 "Run Away With Me" med Cail Baroni

2018 "Close To You"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Nydahl