Sandra Nordin: Allmänt slöande är viktigt

"Jag har förståelse för att man vill hinna göra saker och hälsa på människor under sin ledighet. Men..."

7 augusti 2018 07:00

Semestern var relativt oplanerad. Ja, förutom att jag skulle dra runt på en valp. Att ha en valp som behöver kissa hela tiden gör ju att man får vissa begränsningar i sin sysselsättning. Men att fördriva fyra hyfsat oplanerade veckor kändes ändå inte som en vidare match. Jag tänkte: "Alla andra har ju också semester, alla lär ju ha tid för en fika - minst."

Jag kunde inte ha mer fel. Folk har nämligen ingen riktig semester längre. Det verkar i stället vara en fyra veckors lång kapplöpning som pågår.

"Först ska vi till västkusten fem dagar, sen är vi hemma en dag, sen ska vi vidare till min farbrors stuga i Värmland i fyra dagar, sen efter det ska vi till Barcelona på en weekend, sen Astrid Lindgrens värld med ungarna du vet, sen gifter sig Anna & Olle i Uppsala och sen ska vi åka till rymden" och så vidare. Alltså seriöst. Är folk galna?

Det var alltså inte bara en av mina bekanta som lagt upp ett liknande "semesterschema" utan mer än halva min umgängeskrets.

Jag har förståelse för att man vill hinna göra saker och hälsa på människor under sin ledighet. Men återhämtning i form av allmänt slöande är minst lika viktigt. Att vara hemma och ha lite tråkigt några dagar måste ju vara den ultimata återhämtningen.

Men var inte oroliga, jag hittade vänner att fika med. Jag hade till och med lite tråkigt, även om en hundvalp är riktigt underhållande att umgås med.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sandra Nordin