Skottvång laddar för konsertsommar

Jazz, blues, soul, pop-pärlor, hiphop, punk, reggae, schlager, rock, visa...och en välkänd trollkarl. Sommarscenen vid Skottvångs grufva är välpreppad. Först ut är bluesbandet Ida Bang and The Blue Tears nu på lördag.

8 juni 2018 12:00

Ida Bang & The Blue Tears hade sin första spelning sommaren 2013 och sedan dess har de turnerat flitigt, med både ett fullängdsalbum och en EP i bagaget. Recensenter har varit lyriska och de beskrivs ofta som ett välbehövligt nytänkande band i inom bluesen.

26-åriga sångerskan Ida Bang är också upphovskvinnan bakom Ladies Got The Blues, hyllningsbandet till kvinnliga bluesmusiker som i våras fyllde Koordinaten i Oxelösund och som gjort stor succé på Fasching i Stockholm sedan starten.

– Jag är jättenyfiken på Ida i den här konstellationen, hon har en väldigt cool inställning och mäktig röst, säger Maria Bystedt som drivit scenen och restaurangen vid Skottvång i tolv år och är pepp till tusen inför årets säsong.

I stort sett varje onsdag och lördag efter midsommar bjuds på underhållning från scenen.

– Vi har försökt hitta någonting för alla olika smaker, i vitt skilda genrer men med en hög kvalitet. Många artister hör själva av sig och vill komma tillbaka, scenen här är väldigt omtyckt, säger Bystedt som i likhet med tidigare somrar även satsar på den yngre publiken.

– Det blir barnunderhållning varje torsdag från midsommar, programmet håller på att spikas just nu och kommer upp på hemsidan inom kort, säger hon.

Flera av sommarens artister är välkända namn för Skottvångspubliken. Niclas Frisk, en gång frontfigur i Atomic Swing, har satt ihop ett nytt liveband som kör just Atomic Swing-klassikerna, nu under namnet Niclas Frisk’s Atomic Wings. Andra återvändare är Lars Demian, Anna Stadling, Jan Åström och Medborgarna.

– Amanda Jenssen, Timo Räisänen, Åsa Jinder, Östen med Resten och trollkarlen Carl-Einar Häckner är nya namn för i år. Det ska bli väldigt kul att se dem här och vi tror de kommer locka både vår trogna publik och även en ny, säger Maria Bystedt.

Att möta ny publik vid scenen ute i det som brukar kallas ingenstans - Gåsingeskogen - är lika roligt varje år, säger arrangören.

– Både artister och publik som aldrig tidigare åkt hit brukar bli helt hänförda. Skottvång är verkligen "in the middle of nowhere"! Just kombinationen väldigt bra livekonserter och den här unika gruvmiljön skapar en speciell stämning. Att folk dessutom är städade av sig skapar också stor respekt mot artisterna, vilket verkligen är uppskattat. Man kommer för att lyssna, inte dricka sig redlös, konstaterar Bystedt.

Sommaren på Skottvång

16 juni Lise & Gertrud

20 juni Svenska Akademien

27 juni Bob’s Carnival och Amanda Jenssen

30 juni Urban Turban och persiska sångerskan Shamim Naghedi

4 juli Sharon Dyall

7 juli Timo Räisänen tolkar Ted Gärdestad

11 juli Niclas Frisk’s Atomic Wings

14 juli Allsång med Åsa Jinder

21 juli Nynningen

25 juli Anna Stadling

28 juli Carl-Einar Häckner

1 augusti Östen med Resten

3 augusti Baskery

8 augusti Leif Brixmark & New Holland Band

11 augusti Jan Åström och Medborgarna hyllar Cornelis

18 augusti Lars Demian och David Tallroth

24 augusti Wildnight Orchestra, niomannaband som hyllar Bob Marley

Läs hela programmet på skottvangsgufva.com

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Nydahl