Enligt Rapport blev det resultatet sedan förhandlingar mellan företagsledningen och facket nu har slutförts.
De 400 tjänsterna försvinner som en konsekvens av att forskningen skärs bort. En av de avdelningar som drabbas hårdast är den som har hand om underhåll av laboratorium och instrument där 75 procent av tjänsterna ska bort.
I början av februari kom beskedet att 1 100 personer tvingas lämna läkemedelsjätten.
Astra Zenecas presschef Ann-Leena Mikiver säger att de ytterligare 400 tjänsterna som nu ska bort är en precisering av det besked om neddragningar som företaget presenterade i februari.
- Vi förstod redan då att det var personal i staber och kringservice som skulle bli berörda. De som nu berörs är ekonomer, jurister personalavdelning, IT-tekniker, labbtekniker och den typen av breda kompetenser.
För Annika Denninger från Lästringe, som jobbar som biomedicinsk analytiker på Astra Zeneca, var det ingen nyhet att företaget nu skär ner ännu mer. Själv varslades hon i februari.
-Vi förstod från början att det skulle drabba fler med andra arbetsuppgifter, som administration, säger hon.
Akademikerföreningens ordförande på Astra Zeneca , Sofia Johannesson, menar att de flesta på företaget var väl förberedda, även om ingen visste hur många som skulle drabbas. Nu räknar hon med att ungefär hälften av klubbens 900 medlemmar försvinner inom ett år. Också de som blir kvar har ett tungt år framför sig.
– Nedskärningarna påverkar hela omgivningen och det är känslomässigt tungt att jobba kvar där företaget skär ner, men ändå ska ha fortsatt verksamhet, säger hon.
KONTAKTA SN: Är du berörd av neddragningarna och bor i Gnesta, Trosa Nyköping eller Oxelösund? Hör av dig till SN!
Ytterligare 400 jobb bort från Astra Zeneca
Ytterligare 400 tjänster ska bort från läkemedelsföretaget Astra Zeneca i Sverige, uppger Rapport i SVT. De största neddragningarna ska göras i Södertälje.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!