– Jag har bott i den gamla skolan sedan 1984 men jag vet inte varför gården heter Paris, säger Håkan Lövkvist som bor i Husby-Oppunda gamla skola.
Rekommendationerna från Sveriges statsminister, Stefan Löfven, var glasklara när han i mitten av maj sa att: "Den här sommaren kommer bli annorlunda."
Sverige förlängde avrådan från icke nödvändiga resor. Men det blev tillåtet att resa kortare sträckor inom landet som tar en till två timmar med bil. Med andra ord betyder det att man ska hålla sig i närområdet där man bor.
Med en restid på under en timma kan man besöka flera gårdar eller torp här i Sörmland som är uppkallade efter kända storstäder. Vad sägs om Rom, Lissabon, London, Köpenhamn, Jerusalem, Betlehem eller Paris?
"Bo i Paris" har Håkan Lövkvist som rubrik på sin hemsida.
– Jag hyr ut rum och det finns 18 bäddar på fyra olika ställen. Det var någon kund på nätet som döpte stället till "Paris Bed and breakfast". Men det stämmer inte riktigt för, i normala fall har vi ingen frukost, säger Håkan.
Alla rum är fullt utrustade med kök så det går bra att laga både middag och frukost i dem.
Skolan började byggas någon gång under slutet av 1800-talet men den är helt renoverad och fungerar nu som bostad. På andra sidan vägen ligger Paristorpet som är det äldsta torpet i byn.
– Mestadels hyr vi ut till turister eller hantverkare och det har varit bra beläggning, men i och med coronan tog det tvärnit, säger Håkan.
Håkan hade nytta av namnet när han under drygt 20 år bedrev sin verksamhet inom sågindustrin i samma lokaler som han hyr ut bäddar i nu.
– Folk kommer ihåg namnet och drar på smilbanden när de inser att det stavas likadant. Det var ju lite kul när man sa att: "Jag åker till Paris och är tillbaka om två timmar", säger han.
Men han känner inte till att det blivit några problem med att namnet är detsamma som Frankrikes huvudstad.
– Det är ingen som varit på Charles de Gaulle [Flygplats i Paris, red. anm.] och frågat var jag är, säger han.
Håkan har försökt forska i varför gården heter Paris men han har inte fått något 100-procentigt svar.
– Det jag tror mest på är, att när soldaterna som hade varit ute och krigat i Europa förr i tiden kom hem så blev de ofta tilldelade ett soldattorp. Och de fick döpa torpet till vad de ville och då kanske det blev en stad som de varit i, säger han.
Fotnot: När artikeln skrevs gällde fortfarande reserestriktioner inom Sverige. Sedan 13 juni tillåts symtomfria människor resa fritt inom landet.