Aptitrundan med extra allt

När Sörmlands Matkluster nu på söndag arrangerar årets Aptitrunda så gör man det genom att expandera över flera gränser.

Sörmland2016-09-10 14:00

I fjol var det 36 aktörer runt om i länet som deltog. I år har 49 sörmländska företagare anmält sitt intresse att delta och en från gränslandet mellan Sörmland och Östergötland: Rejmyre Gestgiferi, som har beviljats dispens eftersom de jobbar med sörmländska råvaror.

– Vi gissar att omkring 20 000 besökare åker ut på söndag och vårt tips är att försöka vara beredd på att det kan uppstå köer, säger Peter Eklund i Sörmlands Matkluster som är en av initiativtagarna till Aptitrundan.

Hela arrangemanget har egentligen bara ett syfte och det är att lyfta fram alla de många gånger fantastiska matvaror som produceras i Sörmland. Det här understryker gärna Peter Eklund med tjocka, svarta streck.

– Vi har så många verkliga experter på respektive fält som levererar sina produkter till stjärnkrogarna i Stockholm. Detta borde också sörmlänningarna upplysas om.

Men smakar det så kostar det? Du köper inte tomater för 20 kronor kilot om du ska handla riktigt fina tomater

Framtidens arrangemang kan mycket väl expandera lite till, kanske inte rent geografiskt utan mer i öppettider mått mätt.

– Jag vet flera medlemmar i Sörmlands Matkluster, som deltar i Aptitrundan, som menar att när vi nu städar och gör snyggt på gårdarna för att ta emot besökarna kan vi lika gärna ha öppet i två dagar. Men jag vet också de som säger att det är tufft nog att arrangera en dag.

– Vi får se vad som händer och var vi landar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!