Annas kök på Ösvreta gård, ett ekologiskt familjejordbruk med lokalproducerat kött och mjölk erbjuder utöver lanthandeln och hagmarkscaféet idag på kosafari.
– Vi tänkte att det är trevligt att kolla på våra kor. Så man hoppar upp på flaket till traktorn så kör vi ut i hagen och stannar till så berättar lite om hur korna har det och så får de komma lite nära, förklarar Nils Brodén, den äldste av sönerna på gården.
Hela familjen hjälper till i dag och yngste sonen Staffan står och säljer fika i hagmarkscaféet tillsammans med sina vänner.
– Det har nog kommit ungefär 20 bilar än så länge, berättar Staffan.
Anne Berggren, Björn Eriksson, Marita Aggerot och hunden Pelle har precis fikat färdigt ute i hagen.
– Nu ska vi vidare till Annas keramik och sen blir det sopplunch, det är jag som är reseledaren, säger Anne Berggren och skrattar.
I år är första gången Ösvreta gård är med i aptitrundan och Anna Brodén vill visa upp produkterna som går att köpa på gården.
– Jag har en tro på att människor mår bra i naturen och vill ge folk en möjlighet att komma ut hit och hitta ett lugn. Till exempel genom att titta på korna och se hur de lever och har det. Sen vill vi nå ut till konsumenterna och visa att vi finns och aptitrundan är ett bra sätt att göra det. Vi behöver verkligen konsumenternas stöd, så att känna att de är intresserade av våra produkter är viktigt för oss. Annars är vi en utdöende näring, berättar hon.