Syftet med Aptitrundan är att ge länets småföretagare en chans att visa upp sig. Företagarna fokuserar allihop på lokal mat. I helgen har de öppet hus.
– Besökarna får gärna provsmaka om de vill. Det kan röra sig om Frozen Yoghurt, kolsyrad fläderblomsdryck eller en möjlighet att grilla sin egen viltburgare, säger projektledare Maria Elinder.
I fjol fick företagarna ungefär 10 000 besök under dagen, men aldrig förr har så många anmält sig som i år: 39 verksamheter har öppet hus. Särskilt i SN:s täckningsområde har engagemanget ökat.
– Tidigare har folk varit jättenöjda. Det här året har vi märkt av ett väldigt stort intresse. Vi har spridit informationen mer och tror att vi kommer ha ännu fler besök än 2014.
– Vi får hoppas på bra väder. Det är viktigt när man ska vara ute och fara.
Aptitrundan har anordnats av Sörmlands Matkluster varje år sedan 2011.