Vilken Àr din paradrÀtt?

Ibland vill man bjuda pĂ„ nĂ„got gott och hemlagat – men vĂ„gar inte ta ut svĂ€ngarna sĂ„ pass att det finns risk för magplask. Det Ă€r dĂ„ man lagar sin paradrĂ€tt, den dĂ€r vĂ€lbeprövade favoriten som alltid imponerar. HĂ€r tipsar nĂ„gra lĂ€sare om sina.

"Jag Àlskar potatis", konstaterar en av lÀsarna vi stÀllde frÄgan om paradrÀtt till. Gissa vem som sa det?

"Jag Àlskar potatis", konstaterar en av lÀsarna vi stÀllde frÄgan om paradrÀtt till. Gissa vem som sa det?

Foto: Veronica Karlsson, Magnus Grimstedt och Cecilia Ehrencrona

Sörmland2022-12-17 10:55

Potatis och pasta Äterfinns bland mÄnga av lÀsarnas paradrÀtter, vad brukar du sjÀlv bjuda pÄ? Dela gÀrna med dig via kommentarsfÀltet nedan.

undefined
Julia Östberg, 16, studerande, Eskilstuna: "Carbonara. Mamma sĂ€ger att den Ă€r god."
undefined
Ronnie Gustafsson Lönnroth, 18, Nyköping strand, Oppeby: "Kyckling och ris som Àr lagad med kÀrlek, det gÄr alltid hem. För tvÄ veckor sedan bjöd jag pÄ den sist."
undefined
Sylvain Arvidieu, 37, med dottern Agnes, förÀldraledig, Katrineholm: "Jag kommer frÄn Frankrike, men det blir inte sÄ mycket fransk mat. Nu har jag fastnat för indisk mat. Jag lagar gÀrna palak paneer, det Àr ganska enkelt att laga, med spenat och indisk ost. Det blir vÀldigt gott."
undefined
Amanda Sjöberg, 18, studerande, Eskilstuna, Philip Anderstedt, 18, studerande, TorshÀlla och Julia Verlinna, 18, studerande, Eskilstuna: "Jag gör en riktigt bra vegetarisk fÀrs. Och sÄ bakar jag en perfekt glutenfri kladdkaka", sÀger Amanda. Philips grej Àr pannkakor: "Perfekt stekta, jag brukar fÄ beröm". För Julia Àr det laxpasta som gÀller: "Det bjuder jag kompisarna pÄ."
undefined
Fiona Lindholm, 18, Nyköping strand, Stigtomta: ”Pannbiff med potatis, morötter och en god svampsĂ„s. Jag bjöd pĂ„ den rĂ€tten hĂ€r pĂ„ skolan sist.”
undefined
Elin Sotkasiira, 24 Är, butiksanstÀlld, Katrineholm: "Det blir nÄgot med potatis. Jag Àlskar potatis. PotatisgratÀng, kanske, med kött eller kyckling till."
undefined
Engla Ekstedt, 16, studerande, Eskilstuna: "Pasta pesto och jag följer inget recept."
undefined
Ludwig Johnsson, 18, Nyköping strand, Runtuna: "Schnitzel med rostad potatis, rödvinssÄs, sparris och kapris. Det var ett tag sedan jag bjöd pÄ den hÀr rÀtten, det var nÀr jag hade ett par grabbar pÄ besök." Minja Dyrbye, 18, Nyköping strand, Pettersberg: "Jag skulle bjuda pÄ flÀskfilépasta, min familj gillar det."
undefined
Simone Olofsson, 27 Är, förÀldraledig, Sköldinge: "Jag lagar gÀrna texaschili, av högrev och med massor av kryddor. RÀtten tar dock bÄde tid att förbereda och laga sÄ man mÄste börja i god tid."
undefined
Tilde KĂ€ll, 21, platschef, Eskilstuna: "Min pasta pesto med kyckling – 100 procent! Den har extra mycket pesto och Ă€r krĂ€mig."
undefined
Felicia Berg, 18, Nyköping strand, Ekensberg: ”Svamprisotto. Jag bjöd pĂ„ det hemma en kvĂ€ll och den var bra.” Tilda Wagneryd, 18, Nyköping strand, Harg: ”Plankstek. Det lagade jag pĂ„ för nĂ„gra helger sedan till min mamma och pappa.”
undefined
Marcus Gunnborn, 32, arbetssökande, Katrineholm: "Det blir en egengjord potatisgratÀng, ugnsgratinerad flÀskfilé och en vitvinssÄs eller rödvinssÄs till, eller sÄ slÄr jag en hemlagad bearnaisesÄs. Jag gillar att laga mat. "
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!