Ishalkan ställde till det för trafiken

Under tisdagseftermiddagen skulle det underkylda regnet komma att ställa till det i trafiken i Sörmland.

Sörmland 3 december 2019 19:15

Under drygt två timmar rapporterades kom ett flertal rapporter om trafikstörningar in till trafikverket. Den första av dessa var en minibuss som gick av vägen i närheten av Sjösa. Minibussen som hade ett flertal passagerare ska ha varit på väg i sydlig riktning mot Nyköping när den gick av vägen i en kurva. Enligt presstalesperson Monica Bergström ska ingen av passagerna ha åsamkats några allvarligare skador däremot misstänktes chauffören för vårdslöshet i trafik. 

I Katrineholms kommun var tre bilar involverade i en krock i en korsning mellan väg 53 och väg 214, i närheten av Mo. Enligt uppgifter från polisen rådde det svår halka på olycksplatsen.

Vädret och framförallt det underkylda regnet skulle även komma att försvåra inlandningen till Skavsta. Under eftermiddagen tvingades två plan som skulle ha landat på flygplatsen till att flyga vidare för landning på Arlanda. 

Ishalkan kom även att påverka kollektivtrafiken och vid sjutiden på kvällen hade 16 busslinjer tvingats att ställa in. Enligt Johan Tollén, kommunikatör vid Sörmlands kollektivtrafiksmyndighet, fanns det chans att fler linjer skulle kunna påverkas av det rådande väglaget. 

Sörmlandstrafiken höll sig uppdaterade gällande det pågående väderförhållandet och skulle under kvällen utvärdera när trafik kunde starta igen. 

Men redan under tisdagseftermiddagen kom rapporter om att viss trafik, då speciellt skolbussar i Katrineholm och Vingåkers kommun, skulle ställas in under onsdagsmorgonen.   

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa