Josefines resa från missbruk - till bikini fitness

För drygt två år sedan var hon på botten, bostadslös och slav under drogerna. I dag har Josefine Eriksson rest sig och träningen har blivit hennes nya begär. På Instagram följer nära 6 000 personer hennes resa mot framgång i disciplinen bikini fitness.

Josefine-160104-fle-db-1.jpg

Josefine-160104-fle-db-1.jpg

Foto:

SÖRMLAND2016-01-07 20:56

Ett par gånger om dagen dyker det upp nya bilder på Instagramkontot @from_addiction_to_fit. Bakom kontot står den 26-åriga Flenstjejen Josefine Eriksson och det som hennes nästan 6 000 följare får se är träningsbilder, något som kontots namn skvallrar om. From addiction to fit kan översättas till "från beroende till i form" och det kan ses som en kort summering av de sex-sju senaste åren av Josefine Erikssons liv.

Den nedåtgående spiralen började 2009 då Josefine packade sin väska och åkte ifrån hemmet i Flen där hon inte kom överrens med sin mor. Därefter följde fyra år av kringflackande och destruktivt leverne.

– Jag var mer eller mindre bostadslös under den tiden och befann mig i bland annat Stockholm, Karlstad, Skåne och Danmark. Det var så illa att jag behövde droger eller alkohol varje dag, jag tog någonting varje dag, säger Josefine.

En dag 2013 slog Josefine i botten. Hon greps av polisen för ringa narkotikabrott och var på väg att förlora sig helt. Där och då bestämde sig Josefine för att söka hjälp, ett beslut som blev början på vägen tillbaka.

– Jag fick välja mellan drogerna eller familjen. Sedan den dagen har jag inte känt ett behov att plocka upp drogerna igen, säger Josefine som har genomgått ett 12-stegsprogram och återfått kontakten med sin mamma.

I kampen för att ta sig upp på benen igen blev tidigt träningen en stor hjälp.

– Jag kände att det var roligt och att både kroppen och huvudet mådde bra av det. Den frustration och abstinens jag hade tog jag ut på vikterna.

I dag tränar Josefine sex gånger i veckan och har precis börjat tävla i disciplinen bikini fitness, en form av kroppsbyggande.

– Jag såg kompisar lägga upp bilder och jag tyckte de hade schyssta former. Det såg kul ut och så var det massa bling, bling, säger Josefine och skrattar.

När Joefine gick med i teamet MM Sports tog hennes satsning inom bikini fitness fart på allvar och hon nischade sitt Instagramkonto mot träning. Sedan dess har antalet följare stadigt ökat, i dag är de omkring 6 000.

– De flesta följarna fick jag när jag gick med i teamet. Men jag är inte så fokuserad på hur många följare jag har. Mitt mål är att inspirera och dela med mig av det jag kan.

Vad är det du vill förmedla?

– Att ingenting är omöjligt, allting går bara man bestämmer sig.

Bilderna Joefine lägger upp på sitt Instagramkonto kretsar oftast kring träning och mat. Dessutom driver hon en personlig blogg.

– Jag lägger upp ungefär en till två bilder om dagen i snitt. Jag försöker hinna blogga en gång om dagen, där är jag mer detaljerad. På Instagram vill man inte läsa för långa texter.

Det finns de som lever på att synas på sociala medier, bloggar och poddar i dag. För Josefine finns inga sådana drömmar.

– Det är svårt att leva utan sociala medier känner jag, så fort jag tar upp telefonen tittar jag igenom dem. Men det är inte det viktigaste i livet, det är bara en bisyssla. Det är svetsa jag vill göra, säger Josefine som blev klar med sin svetsutbildning i september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om