Lagd snö ligger – fortsatt vitt på sörmländska vägar

Det fortsätter vara kallt i Sörmland och minusgraderna, tillsammans med snöbyar, gör att snötäcket från helgen ligger kvar veckan ut.

Sörmland2016-11-08 07:58

Under måndagen var det lätt snöfall på flera håll i länet och det håller i sig även under tisdagen, enligt SMHI:s prognos.

– Det kan snöa lite av och till, och även om det inte handlar om några stora mängder kan det bli ett par centimeters snö på sina håll, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI, om det sörmländska vintervädret.

Förra veckans och helgens snöfall hängde ihop med ett lågtryck med centrum över södra Sverige. I Sörmland blev snöovädret aldrig så kraftfullt som man hade befarat, men I Östergötland, söder om Linköping, matade lågtrycket på med ett snötäckte på 10 – 15 centimeter, berättar Therese Fougman. Under natten till måndagen drog lågtrycket vidare ut över Östersjön.

Överlag för veckan är det minusgrader som gäller, men inte kallare än minus fem grader.

– Så snön som kommer nu ligger kvar veckan ut. Prognosen framåt helgen har varit fram och tillbaka, men det jag kan säga nu är att det fortsätter vara kallt, säger Therese Fougman,

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om