Liberalerna säger nej till Svealandsregionen

"För oss har Region Svealand aldrig varit ett logiskt alternativ", säger Göran Hammarlund i ett pressmeddelande i dag.

Sörmland2016-09-13 11:49

I stället för att bilda den föreslagna Svealandsregionen – en sammanslagning av Sörmland, Dalarna, Gävleborg, Örebro, Uppsala och Västmanland – vill Liberalerna i Sörmland se ett förslag där Sörmland och Stockholm bildar en storregion. 

– För oss har Region Svealand aldrig varit ett logiskt alternativ. Det förnuftiga alternativet är i stället att låta Sörmland bilda region med Stockholm. Det är främst med Stockholm vi delar arbetsmarknad med och det är främst till och ifrån Stockholm vår pendling går, säger Göran Hammarlund, ordförande i Liberalernas länsförbund i Sörmland.

Förslaget om ny regionindelning är just nu ute på remiss i kommuner och landsting och ska avgöras i riksdagen till våren.

– Vi vill vara tydliga med att ett så viktigt och omfattande beslut som en ny regionindelning måste ta sin utgångspunkt i en stark folklig förankring, säger Göran Hammarlund. 

Liberalerna i Sörmland skriver också att om man trots allt väljer att bilda en Svealandsregion, borde samtliga nya regioner bildas samtidigt tidigast 2023.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om