Mest fokus på E4 i södra delen av Sörmland

Inför årets julhelg satsar trafikpolisen i Sörmland de mesta resurserna på de två stora trafiklederna, E4 i södra länsdelen och E20 i den norra, säger Per Lange, gruppchef vid trafikpolisen i Nyköping.

trafikpolis_1.jpg

trafikpolis_1.jpg

Foto:

SÖRMLAND2015-12-22 06:29

I den mån man hínner kommer trafikpolisen även att röra sig på riksväg 55 och riksväg 57, tillägger Per Lange.

Per Lange konstaterar att inför den här julen har det varit lite svårt att identifiera de mesta intensiva resdagarna, eftersom julhelgen börjar på en torsdag.

– Vi hade nog en del av julresandet redan den gångna helgen och då var vi också ute en hel del. På onsdag räknar vi också med mycket resande och på söndag, den 27 december, Men det handlar ju delvis om gissningar, säger Per Lange.

Onsdag och söndag i denna veckan är sålunda de dagar när trafikpolisen räknar med mest julhelgstrafik, men det kommer att finnas trafikpoliser i tjänst under hela veckan, berättar Stefan Tranemyr, trafikpolis i Nyköping. Själv har han också mångårig rutin som mc-polis och åker den här julveckan faktiskt motorcykel när han rör sig ute i trafiken, vilket är smått unikt och är möjligt just på grund av den milda väderleken.

– Det får ju inte vara risk för halka när vi är ute på motorcykel, säger Stefan Tranemyr.

När körde du motorcykel i december senast?

– Det har nog aldrig hänt tidigare, säger han, och tillägger att det är han och en trafikpoliskollega som kommer att åka motorcykel under julveckan, övriga trafikpoliser är bilburna.

Stefan Tranemyr säger att det mesta av trafikövervakningen kommer att ske på E4 mellan länsgränserna mot Östergötland i söder och Stockholms län i norr, men att man även ska försöka få till en del nykterhetskontroller, företrädesvis på morgnarna.

– Då står vi inte vid E4, utan på andra ställen, säger Stefan Tranemyr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om