Nu har regnet dragit in – och i morgon kommer Kirk

Precis som utlovat har regn och rusk dragit in över östra Sörmland. Det blir inte bättre i morgon. Då kommer ovädret Kirk på besök – med mer nederbörd.

Regn och rusk. Det vaknade Nyköpingsborna till under torsdagen. Det blir inte bättre på fredag.

Regn och rusk. Det vaknade Nyköpingsborna till under torsdagen. Det blir inte bättre på fredag.

Foto: Linus Elsinen

Sörmland2024-10-09 08:14

Enligt meteorolog Viktor Bergman på SMHI ser det ut som att det under de kommande dagarna kommer att falla lika mycket nederbörd i östra Sörmland som under en normal oktobermånad.

Men några varningar har SMHI inte utfärdat.

– För de allra flesta innebär det här regnet ingenting, förutom att det är grått och trist kanske, säger han.

Finns det ändå saker man bör tänka på?

– Nja, kanske om man bor på en plats där det brukar samlas vatten. Det är ju ändå ganska stora nederbördsmängder. Men annars kan man vara lugn.

undefined
Viktor Bergman, SMHI

Under gårdagen visade prognosen att det skulle regna i minst ett dygn i sträck. Nu ser det lite ljusare ut med ett uppehåll under kvällen. Men sedan öppnar sig himlen igen.

Då väntas ovädret Kirk nå östra Sörmland. Just nu befinner sig orkanen ute på Atlanten och ovädret är på väg in över Spanien och Frankrike innan det fortsätter att röra sig norrut.

– I östra Sörmland kommer ovädret märkas av i form av nederbörd. I vanliga fall brukar nederbörden falla över västra Sverige när ett oväder av den här typen drar in. Men slumpen gör att den nu faller över östra Sverige i stället, säger Viktor Bergman.

Under fredagen hejdar sig regnet men det kommer enligt prognosen fortsatt vara grått över östra Sörmland. På lördagen väntas en del sol.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!