Ny podcast ska ge inblick i polisarbetet

Polisen i region Öst, där Sörmland ingår, hoppas kunna ge en inblick i och sprida information om deras arbete - i en ny podcast.

Linus Malm och Benjamin Prom som leder Polispodden Öst.

Linus Malm och Benjamin Prom som leder Polispodden Öst.

Foto: Polisen

Sörmland2019-10-14 15:08

Det första avsnittet av Polispodden Öst som programmet heter, ligger ute på Spotify och Acast. Förhoppningen är den även ska finnas tillgänglig på Radioplay och i Podcaster-appen till Iphone.

I premiäravsnittet pratar poliserna Linus Malm och Benjamin Prom om hur myndigheten arbetar mot narkotika, ur olika synvinklar.

–  Varje avsnitt kommer att ha ett tema och vi bjuder in gäster som arbetar med specifika ämnen. Vi hoppas nå ut till allmänheten men även till polisanställda. Vi lär ju oss mycket om ämnet och hoppas att våra kollegor ska göra det också, säger Linus Malm.

Podden publiceras en gång i månaden och tanken är inte primärt att gå in på specifika händelser.

–  Men skulle det inträffa någon större händelse så kan vi ganska snabbt spela in och nåt ut med det.

–  Det handlar om att ge en inblick i vad vi gör. Att vara kommunikativa är jätteviktigt för oss så att vi bygger förtroende och så att folk får veta hur vi jobbar, samtidigt hoppas vi även kunna tända en liten gnista för att få folk att söka till polisyrket. 

Pod-duon arbetar i Norrköping samt Linköping men gästerna kommer från hela polisregionen, där Sörmland, Östergötland och Jönköpings län ingår.

I november spelas programmet in i Sörmland.

–  Då ska vi till Nyköping och det avsnittet ska handla om bedrägerier i samband med att julhandeln startar. Hur man skyddar sina personuppgifter och kontouppgifter, och vad man kan tänka på i sådana sammanhang. Vi försöker ta upp aktuella med teman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!