Mitt framför slottet i Öster Malma, några meter från Malmasjön, har två träbord ställts upp. Konceptet The edible country som startade förra året fortsätter. Det går ut på att privatpersoner kan beställa en ryggsäck med mat, ta med den till trämöblemanget och med enkla medel laga ihop maten.
– Vi har hela tiden tänkt att vi vill använda lokala råvaror från Sörmland och just vildsvin finns det gott om här, säger köksmästaren och kocken bakom receptet, Mikael Eriksson.
Konceptet som vid Öster Malma går under temat slott och vilt tar enligt Mikael Eriksson tio till femton minuter att tillaga och eftersom alla ingredienser finns i väskan ska receptet kunna följas enkelt.
– Det är egentligen bara att steka på kebaben, allt annat som finns med är förberett, säger han.
Eva Sjödelius jobbar som sälj- och marknadskoordinator vid Öster Malma och hon tror att konceptet kan locka både sörmlänningar och personer i närliggande län av flera anledningar.
– Jag tror att det här kommer att locka många barnfamiljer just för att det är många som vill vara ute i naturen. Jag tror också att det här kommer att gynna svensk turism. Det såg man speciellt under förra året. Det är också kul att det står bord uppställda i hela Sverige och att det har blivit en stor grej i hela landet, säger hon.
I år kommer konceptet även att finnas vid Äleby gård i Strängnäs, vid Ekeby våtmark i Eskilstuna och vid Bergs gård i Trosa. Idén kommer ursprungligen från Visit Sweden där grundtanken var att locka utländska turister till naturen och utemiljön i Sverige.
– Det är därför namnet är på engelska. Men förra året var det ett utländskt par, resten av besökarna var från Sverige, antingen från Sörmland eller närliggande län och vi tror att det kommer se ut ungefär likadant i år, säger Jessika Sillanpää, destinationsutvecklare vid Sörmlands turistutveckling.
Förra året drog konceptet 152 personer till de då tre olika platserna i länet. I år blir det i stället fyra bord och totalt i hela Sverige finns strax över 20 bord. Enligt Nyköpings kommuns destinationsutvecklare, Johanna Åkerman, är det positivt att årligen byta platser.
– Det här är ett jättebra sätt att visa vår vackra natur och kombinera det här med aktiviteter och matlagning. Det är också ett sätt för oss att sätta Nyköping på kartan, säger hon.