– Skriv nu inte att vi är här sex gånger i veckan och inte vilket klockslag!
Andreas Lindh sätter sig och pustar ut och hans dubbelpartners skrattar.
Han får ändå medhåll i att det blir en del spelande:
– Det här är skitkul. Beroendeframkallande. Sedan är det en sport som passar de flesta, särskilt om man har lite bollkänsla och jävlaranamma, säger Magnus Thell.
När tidningen besöker Nyköpings padelcenter har de två herrarna en dubbelmatch mot motståndare i bekantskapskretsen. Trots att de på andra sidan nätet är hälften så gamla som Thell och Lindh är det en jämn match.
– Det blir så många dimensioner, en blandning av tennis och squash. Jämför med tennis, där är det svårare och man måste vara två som är ungefär lika bra och duktiga. Här blir det hyfsat spel fast vi alla är halvodugliga, analyserar Lindh.
Här handlar det inte om att slå så hårt som möjligt eller att vara mest ung och rask – en boll som passerar kan ofta räddas av studs upp i någon av glasväggarna.
Den här eftermiddagen är det, inte helt ovanligt, fullbokat på dubbelbanan på Nyköpings padelcenter medan det går att hitta strötider på de två singelbanorna. Vanligaste spelsättet är dock fortfarande dubbel.
Robert Pettersson, en av delägarna av Nyköpings padelcenter, gissar att Trosa kommun lär bli nästa område där padelsporten kommer att etablera sig inom kort: bara man hittar tillräckligt bra lokaler för att bygga banor i. Bara i Nyköpings tätort finns det långt framskridna planer på åtminstone ytterligare två hallar.
Ola Bjerding, relativt ny chef på kultur- och fritidsförvaltningen i Eskilstuna kommun, har också märkt ett stort intresse för sporten.
– Vi har märkt att det är väldigt många som sökt bygglov för att bygga padelhall. Jag minns ingen siffra på rak arm, men när jag hörde siffran första gången så hajade jag till – hörde jag verkligen rätt? Utifrån det antar jag att det är ett väldigt stort tryck och att det finns underlag. Eskilstuna är en bra idrottsstad, samtidigt har folk ögonen öppna utåt – händer det någon annanstans vill man ha det här också.
Ute vid Kiladalens golfklubb var man tidigt ute och byggde utomhusbana för padel redan 2015. Just den här dagen när tidningen är ute hänger regnet i luften, varför det är långtifrån fullbokat.
– Det är ganska mysigt att spela ute när det är väder för det. Lika skönt som det är att krypa in sedan i de nybyggda hallarna, konstaterar Eva Sundqvist som är receptionist i klubben.
År 2015 fanns, enligt bokningssystemsföretaget Matchi 88 tillgängliga padelbanor i Sverige. I en undersökning gjord i somras finns nu 1 237 tillgängliga banor, vilket kan säga något om den explosion sporten genomlever.
Svenska padelförbundet har 55 medlemsföreningar och omkring 11 000 registrerade spelare och bara sedan 2017 har antalet unika spelare som bokat en padelbana mer än dubblerats varje år. I fjol hade Matchi närmare 900 000 padelbokningar och det är en siffra som ser ut att dubbleras under år 2020.
Även i Katrineholm är sporten på frammarsch och två privata initiativ finns vad gäller hallar för padel. Katrineholms padel, i anslutning till Sportcentrum, fanns redan tidigare med en bana med konstgräsunderlag. Dessutom stod Padel arena Katrineholm färdig och invigdes i våras, med fyra konstgräsbanor och en takhöjd på elva meter. Banorna ska dessutom kunna göras om för att kunna erbjuda exempelvis fotbollsspel inomhus.