Tågstopp påverkar många sörmländska resenärer

En påkörd kronhjort och ett spårfel har satt stopp för tågtrafiken på flera sträckor i Sörmland under torsdagsmorgonen.

Det råder stopp i tågtrafiken mellan Gnesta och Flen efter en olycka tidigt på torsdagsmorgonen.

Det råder stopp i tågtrafiken mellan Gnesta och Flen efter en olycka tidigt på torsdagsmorgonen.

Foto: Adam Ihse/TT

Sörmland2019-11-07 06:18

Det råder fortfarande stopp i tågtrafiken mellan Eskilstuna och Strängnäs. Anledningen är ett spårfel som larmades till Trafikverket vid femtiden på torsdagsmorgonen. Det påverkar tågtrafiken på sträckan Arboga-Eskilstuna-Stockholm. Ersättningsbussar mellan Strängnäs och Arboga har kallats in, uppger SJ. Prognos saknas för när trafiken kan återupptas. Trafikverket meddelar att information uppdateras efterhand på respektive tågavgång.

Stationer som påverkas är Eskilstuna, Arboga, Flemingsberg, Huddinge, Kungsör, Läggesta, Nykvarn, Strängnäs, Stockholms södra, Södertälje S, Årstaberg, Älvsjö, Stockholm C

Mellan klockan 05.30 och fram till strax efter klockan 07 var det även stopp i tågtrafiken mellan Flen och Gnesta/Mölnbo. Anledningen var en olycka mellan Gnesta och Kolke. 

– En lokförare ringde och berättade att man kört på något på spåret, oklart exakt vad, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson i region öst.

Polis och räddningstjänst larmades till platsen.

– Klockan 06.35 hittade en polispatrull en påkörd kronhjort vid sidan av spåret, säger Erik Terneborn.

Olyckan påvrkade under cirka en och en halv timme tågtrafiken på sträckorna Katrineholm-Stockholm och Gnesta-Södertälje C. Klockan 07.08 meddelade Trafikverket att tågtrafiken åter var igång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!