Sommarvikarier efterlyses – sök dig till lokaltidningen

Träffa kändisar eller helt vanliga människor med en ovanlig historia att berätta. Granska politiska beslut och se till att läsarna får snabb information om trafikläget. Det kan du få göra hos oss som sommarvikarierande journalist.

Sörmland 25 januari 2022 09:31

Har du en journalistutbildning, eller är mitt i den? Kanske har du redan hunnit börja jobba men vill söka nya utmaningar? Då ska du söka dig till oss.

Sörmlands media söker nu sommarvikarier som kan ersätta våra duktiga journalister när de tar välbehövlig semester under juni, juli och augusti. Det är ett krävande jobb, men omväxlande och kul, där ingen dag är den andra lik.

Hos oss kan du lära dig grunderna i det journalistiska arbetet och testa att live-sända från händelsenyheter eller presskonferenser, intervjua makthavarna i länet och följa nyhetsskeenden. Men vi vill också att du är med och utvecklar vår journalistik med din kompetens och ditt engagemang.

Vi tror att du är en nyfiken person med intresse för den lokala journalistiken. Förra året hade vi drygt 25 sommarvikarier som gjorde stor skillnad på våra redaktioner i Sörmland. Flera av dem återkommer i år men vi söker nu deras nya kollegor.

Louise Falk Enfors, en av förra sommarens vikarier på Eskilstuna-Kuriren, fick prova på wakeboard eftersom det ska byggas en wakeboard-bana i Eskilstunaån.

Linus Elsinen var en av de journalister på Södermanlands Nyheter som fick bevaka en av sommarens stora nyhetshändelser i Nyköping – när Vittra Kungshagens skola brann ner till grunden.

Eskilstuna-Kurirens Felix Olsson gjorde en klassisk lokaltidningsartikel om en skylt på en gamla skola som givit upphov till bråk. Den gav upphov till ytterligare fyra artiklar med otroligt bra läsning bland våra prenumeranter.

Emmilie Haglund har sommarvikarierat flera somrar på Katrineholms-Kuriren och fick förra året bland annat skriva en fin historia om hur en son prankar sin mamma när han kommit in på sin drömutbildning – en solskenshistoria som fick stor spridning i sociala medier.

Vi har stort fokus på vad våra prenumeranter vill läsa om. En typ av artiklar som alltid skapar läsning och engagemang är de som handlar om väder. Strengnäs Tidnings Fanny Lindblad skrev en om ett åskoväder som drog in över Sörmland i slutet av juli.

Olle Petersson, som sommarjobbade på sporten, fick bland annat skriva om landslagsmålvakten Hedvig Lindahls tränare inför sommarens OS.

Är det här något som skulle också skulle vilja göra? Läs om hur du gör i annonsen på vår sajt – och sök!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Olof Jonmyren: Det finns en hel del att lära av vattenkrisen

Det finns en hel del att lära av vattenkrisen

Eva Burman: Fria medier behövs när angreppen på demokratin ökar

Fria medier behövs när angreppen på demokratin ökar

Politikertoppen om relationen till journalister: "Ibland har det skurit sig"

Politikertoppen om relationen till journalister: "Ibland har det skurit sig"

Sörmlands Media stödjer barn och journalister i Ukraina: "Hoppas att vårt bidrag ska göra skillnad"

Sörmlands Media stödjer barn och journalister i Ukraina: "Hoppas att vårt bidrag ska göra skillnad"