Zlatans bicycleta blir frimärke

Nu kan du sända en inrikes beundran till någon du tycker om med en lyckospark från självaste Zlatan Ibrahimovic. Lagom till frimärkets dag som bland annat firas i Oxelösund.

Frimärke Zlatan

Frimärke Zlatan

Foto:

Sörmland2014-03-25 18:09

På lördag firas Frimärkets dag som i år har ett fotbollstema. Dagen firas bland annat i Oxelösund. Två dagar före lanseras ett häfte med fem frimärksmotiv med fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Att uppmärksamma vår internationella stjärna Zlatan Ibrahimovic med ett helt häfte frimärke är extra roligt. Han har en särställning på planen, bland sina fans och nu också på frimärken, säger Postens frimärkschef Britt-Inger Hahne i ett pressmeddelande.

Tre av motiven visar mål från träningslandskampen mot England den 14 november 2012, då Zlatan gjorde fyra mål, varav ett en cykelspark. Ett annat motiv är från EM-slutspelet mot Frankrike den 19 juni 2012. Den femte bilden är en porträttbild som är tagen vid en intervju den 18 maj 2013.

Zlatan har själv varit med på ett hörn i processen. Nina Ulmaja har i samarbete med Zlatan Ibrahimovic designat frimärkena som finns att köpa från och med torsdag denna vecka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om