Darth Vader – vilken kille!

Därför tar jag med mig Darth Vader, en av de godaste onda karaktärer i filmhistorien, överallt.

karin b

karin b

Foto:

Star Wars2015-12-16 07:47

För längesen i en galax långt, långt bort ... Fanns det en snubbe som hade en tjej och tjejen väntade barn. Snubben hade en speciell kraft som han lärde sig att använda av en annan snubbe som hette Obi-Wan Kenobi. Snubben, vars namn var Anakin Skywalker, hade drömt att hans tjej skulle dö och blev mer och mer rädd inför förlossningen. När så Anakins tjej födde tvillingar dog hon och Anakin förblindades av smärta. Det utnyttjade en elak gubbe. Anakin började använda kraften han hade på fel sätt. Ett val ledde till ett annat dåligt val – han gick över till den mörka sidan och Anakin blev Darth Vader.

Ungefär så kan man enkelt förklara hur Anakin blev Vader. En otroligt mänsklig historia och för mig är Darth Vader den bästa filmkaraktären någonsin. Jag älskar Darth Vader. Även om han var manipulativ, ond och dödade rätt många, så tycker jag om Darth Vader. Luke Skywalker, hans son, och prinsessan Leia, hans dotter (de hånglar förövrigt en gång) var alldeles för mjäkiga. Darth Vader var en god snubbe i grunden, och det var också så han slutade sitt liv.

Jag tar med mig Darth Vader överallt. Han sitter på min nyckelknippa. Men han sitter också på väggen i vardagsrummet och ligger nedpackad i en skolåda i garderoben. Varje gång det ringer på telefonen sätter jag kaffet i halsen när Vaders soundtrack The Imperial March ljuder högt. Men det är inte förrän nu som jag reflekterar över varför. Darth Vader är förkroppsligandet av "att fela är mänskligt", och i och med att det är en fiktiv figur funkar det att Vaders fel är rätt så grova. Dessutom ser ju Vader rätt cool ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om