Andreas golfande är ostoppbart – byggde egen simulator

Snöslask, mörker och spöregn hindrar de flesta golfare – utom snickaren Andreas Palmblad från Stigtomta. Han vill kunna spela året runt och har byggt en golfsimulator i ett lantligt garage. "Lyckas jag hyra ut den så är det bara en bonus", säger han.

Alla klubbor går att använda i simulatorn. Från driver till putter.

Alla klubbor går att använda i simulatorn. Från driver till putter.

Foto: Andreas Palmblad

Stigtomta2022-10-28 09:23

– Det är meningen att du ska kunna vara här, umgås och spela golf, säger Andreas Palmblad.

Han visar genom att svinga en golfklubba framför skärmen hur radarsystemet till simulatorn fungerar. Den mäter upp farten och överför det till den digitala 18-hålsbanan.

– Det roligaste är nog att vara här och spela med min son, säger Andreas Palmblad.

Den högst avancerade golfstudion är byggd när det uppstått små luckor i Andreas Palmblads snickarschema. Simulatorn är klar, förutom lite lister – klassiska detaljer som ligger och skvalpar för många hantverkare.

undefined
Året runt vill Andreas Palmblad kunna spela golf. Nu är det möjligt eftersom han byggt sin egen simulator.

Nu finns, utöver plastgräsmattan framför huvudskärmen, även en liten green för putter och bord med sköna stolar. De är placerade framför ytterligare en projektor i taket.

– Här kan man sitta och titta live på golftävlingar, säger han.  

Andreas Palmblad hoppas kunna hyra ut simulatorn till andra golfare, även om det har inte varit hans drivkraft.

– Lyckas jag hyra ut den så är det bara en bonus. Jag vet att det finns många som spelar i Stigtomta.

Om allt går enligt plan hoppas Andreas Palmblad att simulatorn ska fungera som många andra affärsverksamheter gör numera. Att kunden betalar, loggar in och klarar sig själv. 

Simulatorn kommer hur som helst inte stå orörd. Det är uppenbart när Andreas Palmblad pratar om den och drar iväg boll efter boll.

Ett gammalt garage, modern teknik och gedigna snickarkunskaper krävdes för att Andreas Palmblad skulle få ihop sin simulator.
Ett gammalt garage, modern teknik och gedigna snickarkunskaper krävdes för att Andreas Palmblad skulle få ihop sin simulator.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!