Man blir aldrig för gammal för en jordgubbsfest

Jordgubbsfesten på Skogshyddevägen fortsätter locka de återkommande gästerna. Bland alla blommor och växter i trädgården bjuds det även på skönsång.

Ingvar Andersson, 91 år bjuder på sång och en del skratt.

Ingvar Andersson, 91 år bjuder på sång och en del skratt.

Foto: Jesper Nils Simon Johansson

STIGTOMTA2019-06-30 19:12

Anna-Maria Bengtsson som arrangerar kalaset har gjort det i flera år och man har även stöd från Röda korset. Jordgubbsfesten har väckt stort intresse hos de äldre, och många gäster är också återkommande till nästa års fest. Gösta Engström, 98 år är en alla de gäster som befann sig på årets fest och hoppas även få vara med nästa år.

– Det är underbart att vara här, berättar Gösta Engström som skiner upp i ett leende.

Innan jordgubbsätandet drar igång bjuder också 91-åriga Ingvar Andersson sång och skratt. I år saknades dock dragspelaren.

– Det var lite synd, konstaterar Anna-Maria Bengtsson.

Det var inget som påverkade Ingvar Andersson som sjöng som morgondagen inte fanns. Han avslutar sitt uppträdande med ''Flickan i Havanna'', en klassiker av Evert Taube. Något publiken tycks uppskatta väldigt mycket.

Tankarna bakom jordgubbskalaset är att de äldre ska få en chans att komma ut och träffas.– De flesta som kommer hit är ensamma eller har annars svårt att komma ut. De värderar detta väldigt högt, menar Anna-Maria.

Glädje och skratt går mellan borden vid den blomsterfyllda trädgården i Stigtomta. Jordgubbarna pryder tillsammans med vaniljglassen de färglada tallrikar som står på borden. Sakta men säkert så minskar de väl fyllda skålarna på jordgubbar i takt med att tallrikarna fylls på i omgångar. Jordgubbsfesten är en tradition som hållt i sig länge mycket tack vare Anna-Marias engagemang men också Birgit Hugsén, ordförande i Röda korset, Husby-Vrena-Stigtoma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om