Svartlösakören & Anne gästar Nyköping

Tre år i rad har Svartlösakören & Anne kammat hem segern i den alternativa Melodifestivalen på Skottvång. På tisdag gästar de Nyköpings folkhögskola med samtliga vinnarlåtar i bagaget.

12 februari 2018 09:00

Svartlösakören & Anne har vunnit Skottvångs melodifestival tre år i rad: 2015, 2016 och 2017. Hösten 2017 låg Svartlösakören & Anne fyra veckor i rad på Sörmland topp 5. Musikerna har alla sina rötter i Gnesta, Björnlunda och Trosa.

– Vår musik beskrivs nog bäst som en orkester med en skön blandning av visa, folkmusik och lite jazziga inslag. Vi har två sångare, Anne Jonsson och Henning Landin vilket gör materialet väldigt varierat. Vi är i grunden en trio men tar ofta in våra vänner så det kan vara allt från basister, trummisar och även saxofonister med på spelningarna, säger Henrik Lundberg som skriver alla låtar tillsammans med Henning Landin.

Självklart tar man med sig de senaste årens alternativa melloskrällar till Nyköping.

– Absolut, alla tre låtarna kommer att spelas, men även en hel del annat material, både gammalt och nytt och både visa och lite fartigare orkestermusik, säger Henrik Lundberg som just nu skriver för fullt på ny musik som är planerad att släppas under våren.

Blir det under årets Alternativa Melodifestival?

– Nej, i år hoppas vi över den Alternativa Melodifestivalen, efter tre segrar av tre möjliga gäller det att hitta lite nya mål. Vi håller just nu på att spela in nya låtar som kommer att släppas på Spotify. Planen är också att ge oss ut på en liten sörmländsk miniturné under våren, säger han.

Bidragen i SVT:s Melodifestival spretar ju vilt i år, blir ni inte sugna på att söka er även dit?

– Det blir vi absolut och det är faktiskt någonting vi snackat lite om... så vem vet, vi kanske dyker upp där 2019...!

Svartlösakören

Trefaldiga vinnare i Skottvångs alternativa melodifestival med låtarna ”Sockervadd”, ”Fan ta dig” och ”Ligg med mig”.

Årets Alternativa Melodifestival på Skottvång - den åttonde i ordningen - arrangeras den 30 mars och totalt tio bidrag gör upp om segern.

Fasta medlemmar är Anne Jonsson, pianisten Henning Landin och gitarristen Henrik Lundberg, i Nyköping utökas konstellationen med ytterligare musiker.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Nydahl