Kända matprofiler tar över golfrestaurangen i Åda

Per Erik Broms och Marcus Gustafsson vill hålla restaurangen vid Åda golfbana vid liv efter den förra arrendatorn. Men menyn är än så länge hemlig.

Per Eriksson Broms har arbetat som köksmästare och kock i över 30 år.

Per Eriksson Broms har arbetat som köksmästare och kock i över 30 år.

Foto: Privat

Trosa 2023-02-11 11:31

Paret Per Eriksson Broms och Marcus Gustafsson håller som bäst på att testa olika menyer inför kommande nyöppning av restaurangen vid Åda golf och country club i Trosa.

– Jag vill inte säga vad det blir för meny än, säger Per Eriksson Broms.

Per Eriksson Broms är en känd matprofil med över 30 år i branschen. Han har bland annat medverkat i Sveriges Radios program Meny, där han presenterat rätter influerade från Jämtland och Härjedalen. Han har också hunnit med att stå på listan i den kända restaurangguiden White guide. Innan dess har han drivit lunchrestaurang i Södertälje, haft en bistro i Järna och jobbat på golfrestaurangen på Solbacka.

Nu intar han rollen som driftsansvarig på restaurangen i Trosa. Vid sin sida har han nuvarande souschefen på Voyage i Nyköping, Marcus Gustafsson.

– Han är en jätteduktig kock. Bara 30 år gammal. Vi har jobbat ihop i flera år, säger Per.

undefined
Markus Gustafsson ska arbeta som köksmästare på Åda golf och country.

I den nya regin kommer Marcus Gustafsson att vara köksmästare, det vill säga den som har ledarbefattningen i köket. Marcus Gustafsson ska kombinera mat och dryck, planera menyer, ha koll på näringsvärde och tillagningstekniker samt se till att gäster och medarbetare mår bra.

Åda golf och country öppnar för lunch i mars. Under högsäsongen kommer restaurangen att hålla öppet även på kvällar. 

– Vi kommer att ha olika engagemang på kvällar som buffé och liknande, säger Per Eriksson Broms.

Innan dess ska kockar och servitörer anställas och Marcus Gustafsson avsluta sitt jobb på restaurang Voyage.           

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!