Cykelprojekt hyllas av Trosabor

Inga pengar från EU. Men Trosaborna stöttar projektet med att kunna köpa in två cykeltaxis till pensionärer och rörelsehindrade.

Trosa kommun 4 oktober 2019 20:15

Tidningen skrev tidigare i höstas om de två entusiasterna Börje Kjellén och Hans Ahlin i den ideella föreningen Cykling utan ålder i Trosa. De ville köpa in två stycken cykeltaxis för att kunna erbjuda pensionärer och rörelsehindrade en åktur runt om i Trosa och Vagnhärad. Och efter att tidningen publicerade artikel blev genomslaget blev stort, framförallt på Forumet 0156 på Facebook, där det bildades en grupp för att kunna samla in pengar till att köpa in två cyklar.

– På Facebook går allt så fort, men på vårt konto bygger det på långsamt. Vi gjorde en liten miss att skriva en siffra fel i kontonumret, det gjorde inte saken bättre. Men det rättades till och det var ingen annan som hade fått våra pengar. Så härom dagen passerade vi 15 000 kronor vilket är jätteskoj, säger Börje Kjellén.

– Det här var en stor överraskning för mig, helt plötsligt blev det bråttom. Som pensionär är man van att vi tar det vartefter, men nu händer allt på en gång. Det är snabba grejer när det går över Facebook, säger Hans Ahlin

Föreningen sökte tidigare i vår EU-pengar, som skulle täcka kostnaden för två stycken cykeltaxi. Men i går kom beskedet att det inte blir några pengar.

– Så nu måste vi försöka trycka mer på företag, för att kunna köpa in två cykeltaxis till våra pensionärer, säger Hans Ahlin.

Men gruppen har starkt stöd av Trosaborna.

– Det är skoj att det är så många Trosabor kommer fram till oss och berättar att de har skänkt pengar. De tycker att det är så bra, att vi gör det här, säger Börje Kjellén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa