Christine Åkerblad är grundare och den som skapar alla recept till de olika puckarna. Puckies kan beskrivas som rawbollar som har en konsistens som chokladbollar, men som istället är formade till puckar. Det finns runt 15 olika smaker bland annat citronpaj och kanelbulle.
Idéen till att skapa bakverken fick Christine Åkerblad när hon startade en frukostvagn vid en pendlingsparkering på Värmdö.
– Jag såg ett behov och en stor efterfrågan av hälsosammare fika. Det landade i en raw, gluten och sockerfri chokladboll som jag började experimentera med, säger Christine Åkerblad.
När hon började sälja bakverken som är gjorda på hennes egna hemliga recept blev efterfrågan stor.
– Folk tyckte det var så goda och café-ägare började beställa av mig och sälja vidare chokladbollarna på olika fik runt om i Stockholm.
Då valde Christine Åkerblad att efter en tid lägga ner frukostfiket och istället satsa helt på bakverken. Verksamheten har varit igång sedan 2015 och tog snabbt fart fram till det den är idag. Först var formen bollar, senare bytte de form till puckar och fick därför namnet "Puckies".
– Ekologiskt och rawfood är ofta dyrt och vi ville hitta ett sätt att komma ner pris och tillgängliggöra våra produkter till alla. Genom att vi effektiviserade produktionen och bytte form från boll till puckform lyckades vi erbjuda normalt sett "dyra produkter" till mer humana priser och samtidigt undvika att blandas ihop med andra rawfoodbollar. Man ska kunna känna igen oss på den fina formen och den fantastiska smaken. Puckarna innehåller inte gluten, mjölk, soja, konserveringsmedel eller tillsatt socker.
Innan har företaget funnits i Gustavsbergs hamn och för ett år sedan flyttade produktionen av Puckies ner till Trosa.
– Här i Trosa fick vi möjligheten att bygga vårt bageri från grunden, skräddarsytt för vår verksamhet och samtidigt anställa vår nya bagerichef, Andreas Åkerblad, min bror som bor ett stenkast ifrån.
Företaget drivs av Christine Åkerblad och hennes sambo Peter Andersson, de bor med sina tre barn på Värmdö.
Att skapa ett recept som är gott men ändå nyttigt är något som Christine Åkerblad tycker har varit lätt.
– Jag har sen barnsben alltid varit väldigt intresserad av mat och bak så det ligger i blodet.
Puckies of Sweden har en försäljning som idag står på två olika ben. Det ena benet består av försäljning till hotell, caféer och restauranger som görs med bland annat grossisterna, Martin & Servera och Svensk Cater. Det andra benet är försäljning till dagligvaruhandeln.
– Nu görs en supersatsning på att få ut produkterna i dagligvaruhandel. Det finns planer på att gå stort och vi jobbar också för att i framtiden exportera. Vi vill sätta Puckies på kartan.
Christine Åkerblad har innan hon startade med verksamheten jobbat som webbredaktör i 12 år på ett IT- företag och Peter Andersson har tidigare arbetat inom försäljning.
– Jag har alltid känt att jag att jag måste få göra något mer kreativt och det ledde mig hit. Jag ville skapa något meningsfullt och leva med mitt jobb. Varje vecka är speciell och unik, samtidigt som jag lever min dröm fullt ut.
En av Christines framtida drömmar är att kunna öppna en Puckies-butik där nya idéer och kreativa tankar får ta plats.
– Jag längtar efter att fysiskt vara där och träffa slutkonsumenten igen. Det är så himla kul att sälja våra produkter eftersom det verkligen är så bra grejer. Vi möts alltid av glada och entusiastiska människor när de har smakat våra produkter.