Halvt kilo knark hittades i lägenhet

Polisen hittade ett halvt kilo misstänkt amfetamin hemma hos en man från Trosa förra veckan, nu är mannen häktad.

En man i 20-årsåldern sitter häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.

En man i 20-årsåldern sitter häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.

Foto: Sandra Nordin

Trosa kommun2019-11-28 17:50

Det var när polisen stannade och kontrollerade en bil i Trosa som misstanke om narkotikabrott uppstod. Bakom ratten satt en man i 20-årsåldern , skriven i Trosa. När husrannsakan gjordes i mannens bostad hittades ett halvt kilo misstänkt amfetamin.

– Han påstår själv att stora delar inte alls är amfetamin. Vi har inte fått svar på proverna än, så vi får väl se vem som får rätt, säger åklagaren Fredrik Beijar.

Mannen greps sent på fredagskvällen, och häktades efter helgen misstänkt för grovt narkotikabrott. Anledningen till att brottet rubriceras som grovt är mängden narkotika som påträffades.

Det finns än så länge ingenting som tyder på att mannen ingår i något kriminellt nätverk, eller att han planerat att sälja knarket vidare. Å andra sidan är det osannolikt att man innehar så stora mängder för eget bruk, menar Fredrik Beijar.

Ett halvt kilo amfetamin kostar omkring 50 000 kronor. Om det säljs vidare i mindre portioner kan det dock inbringa mer pengar.

Hur vanligt är det att ni hittar sådana här mängder?

– Det är ganska ovanligt. Men hittar man större mängder narkotika så brukar det handla om ännu mer, säger Fredrik Beijar.

Tidsfristen för åtal löper ut den 9 september, och det tycks inte vara helt omöjligt att utredningen är klar till dess.

Amfetamin, även kallat "tjack", hanteras i pulverform och har funnits i över 100 år. Det lanserades från början som bland annat bantningsläkemedel och uppiggande medel för chaufförer och piloter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!