Konsten fyller Trosa kvarn uppåt väggarna

Intresse för årets konstvecka är stort. Med temat sommarminnen fylls Trosa kvarn med tavlor och skulpturer från Trosabygden.

Ingrid Brandin och Anders Pemer ingår i utställningskommittén.

Ingrid Brandin och Anders Pemer ingår i utställningskommittén.

Foto: Magnus Grimstedt

Trosa kommun2019-09-30 18:02

För tolfte året i rad anordnar Trosa bygdens konstförening en jurybedömd utställning. Konstintresserade från Trosabygden har tidigare i våras fått ett tema att förhålla sig till, som i år blev sommarminnen. Det finns inga begränsningar i vilken teknik, material – eller fantasi. Det enda konstnären har att förhålla sig till, är att de tre verken som får lämnas in inte får överstiga en kvadratmeter.

En jury från konstföreningens krets i Södertälje har slutligen valt ut 44 stycken olika verk som ställs ut i Trosa kvarns lokaler.

– Vi vill inte ha någon jury från stan, då kan det bli korruption. Och i år är det ovanligt hög kvalitet på konstverken, det tycker juryn, säger Ingrid Brandin från utställningskommittén.

Att få plats med alla konstverken i lokalen var bara det en konst. Men slutligen kom alla målningar, textiler och keramikskulpturer på plats inne i lokalen.

– Vi sörjer att det inte finns en riktigt bra utställningslokal här i Trosa, det finns inget galleri. Det är svårt att ställa ut sina konstverk, för det finns så många aktiva konstnärer här i Trosa. Vi kanske inte är så många yrkeskonstnärer, de flesta är amatörer, säger Ingrid Brandin.

Besökarna kommer kunna få lägga en röst på vilket konstverk de tycker är bäst.

– Barn och vuxenröster har olika färg på lapparna. Det kommer bli intressant att se hur röstningen skiljer sig mellan barn och vuxna, säger Anders Pemer  från utställningskommittén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!