Mathilda: "Jag blev jättechockad"

Trosabussens hjul föll av mitt på E4. Lyckligtvis kom ingen till skada men händelsen skakade om resenärerna – bokstavligt.

Busschauffören löste den dramatiska situationen bra, tycker bussresenären Mathilda Ahrén från Vagnhärad.

Busschauffören löste den dramatiska situationen bra, tycker bussresenären Mathilda Ahrén från Vagnhärad.

Foto: Privat/Sandra Nordin

Trosa kommun2019-11-26 14:33

Det var på måndagseftermiddagen som Trosabussen var på väg från Stockholm i riktning mot Sörmland. 

Mathilda Ahrén som går på gymnasiet i Liljeholmen var på väg hem till Vagnhärad, men bussen hann inte åka långt innan det märktes att något inte riktigt stämde.

– Jag kände av att det skakade och trodde först att det var något med vägen eller så. Jag sa på skoj till min kompis: ”Tänk om hjulet lossnar” och bara någon minut senare flög det av, berättar Mathilda.

Busschauffören lyckades manövrera ekipaget in till sidan av motorvägen i höjd med Västertorp, i de södra delarna av Stockholm.

– Han fick bromsa jättemycket och det blev en tvärnit. Vi hade tur som inte körde in i någon annan, jag blev jättechockad, säger Mathilda.

En förbipasserande lastbil stannade vid bussen för att varna andra trafikanter att det hade skett en olycka. Därefter fick resenärerna vänta i närmare 45 minuter innan en ersättningsbuss anlände och körde dem vidare söderut.

Trots den dramatiska händelsen verkar ingen av personerna ha kommit till skada, berättar Mathilda, som inte kände av olyckan på tisdagen.

– Det känns helt okej idag. Jag tycker att busschauffören löste det hela väldigt bra. Han var lugn hela tiden.

Åkerbergs trafik som har kört linjetrafik med Trosabussen sedan 2010, hade inte alla detaljer klara kring händelsen, under måndagseftermiddagen.

– Det är tragiskt när det händer en olycka, det kan hända saker trots ständiga besiktningar, sa vd Pär Åkerberg till SN då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!