Reparerar cyklar för pensionärsprojekt

Allt fler frivilliga engagerar sig i projektet med att få till två cykeltaxis för äldre och funktionshindrade i Trosa.

Trosabon Stefan Goudevenos har lånat hem en lådcykel för att provköra.

Trosabon Stefan Goudevenos har lånat hem en lådcykel för att provköra.

Foto: Magnus Grimstedt

Trosa kommun2019-10-07 17:38

Stefan Goudevenos har ett stort intresse för cyklar och har mekat och byggt cyklar i stort sett hela sitt liv på hobbynivå.

Under åren har han byggt upp ett stort kontaktnät inom cykelindustrin. Det hoppas han nu ska kunna hjälpa Börje Kjellén och Hans Ahlin i projektet "Cykling utan ålder" att kunna skaffa två cykeltaxis till pensionärer och rörelsehindrade.

Jag skulle kunna antingen leta efter en cykelmodell som skulle passa dem, eller vara med att utforma en modell som skulle passa deras ändamål, säger cykelentusiasten Stefan Goudevenos.

Stefan Goudevenos har vari i kontakt med en tillverkare av lådcyklar och har fått låna hem en cykel till Trosa för Börje Kjellén och Hans Ahlin att provköra.

– Lånecykeln är av typen klassisk lådcykel med el-assistans och inte en cykeltaxi. Den kommer att fungera som testobjekt. Och om de gillar den, så kommer cykeltillverkaren anpassa lådcykeln till en cykeltaxi enligt alla regler och säkerhet för att den ska passa verksamheten som den ska användas till, säger Stefan Goudevenos.

Tanken är i så fall att köpa in cykeln och att Stefan Goudevenos kan hjälpa till med framtida service. Att frakta iväg cyklar när något går sönder är nämligen både dyrt och krångligt.

– Jag gör det här för Hasse och Börje av ren välgörenhet, hjälper dom utifrån mina kontakter, säger cykelentusiasten Stefan Goudevenos.

Sedan två veckor tillbaka har Stefan Goudevenos reparerat cyklar gratis, i utbyte mot en donation till föreningen. Hittills har tio stycken cyklar fått sig en upprustning.

Trosabon Stefan Goudevenos med stort intresse för cyklar.
Trosabon Stefan Goudevenos med stort intresse för cyklar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!