Trosaborna gillar nya tågbussen

I över en månad har den nya tågbussen rullat mellan Trosa och Vagnhärad och resenärerna välkomnar den nya busslinjen.

För att åka med tågbussen krävs giltig tågbiljett från Movingo eller SJ

För att åka med tågbussen krävs giltig tågbiljett från Movingo eller SJ

Foto: Magnus Grimstedt

Trosa kommun2019-11-21 22:06

Den 14 oktober startade den nya tågbussen mellan Trosa och Vagnhärad som kör sex morgonturer från Trosa till Vagnhärad, och nio turer åt andra hållet mellan klockan 11 och 19.

Toni Betschart, som är pensionär och kör några turer per vecka, tycker att det är bra med den nya tågbussen mellan orterna.

– Jag hade sexton stycken med mig i dag från Trosa till Vagnhärad och klockan är bara fyra på eftermiddagen. Det var bra i morse också, säger han.

Den här mörka tiden på året är det extra svårt för bussförarna att se alla resenärer när de anländer till Vagnhärads tågstation. Risken att det uppstår farliga situationer är stor.

– Ja det är jättemörkt det är som ett gangsterparadis, säger Toni Betschart och skrattar. Det är jättemörkt. De resenärer som kommer och går över spåren till busshållsplatsen har det väldigt mörkt.

Så vad ska resenären tänka på nu när det är så mörkt ute?

– Framförallt ska de ha reflexer på sig, det är nummer ett. När jag ser någon som kommer utan reflex så delar jag ut en och brukar säja att jag räddar halva livet i alla fall. Då har jag gjort min del och när personen har satt på sig reflexen har vi räddat hela livet, säger Toni Betschart.

Annie Jagersten som har klivit på bussen vid Trosaporten och är på väg till skolan i Stockholm tycker att det är bra med den nya bussen som hon upptäckte via internet.

– Jag tycker att det är bra, det har inte funnits någon grön buss som har gått till vissa tåg, så det är skönt att det finns nu, säger Annie Jagersten.

Toni Betscher som är pensioner och kör några turer per vecka.
Toni Betscher som är pensioner och kör några turer per vecka.
Karta: Vagnhärad station
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!