30-åring åtalas efter Vagnhäradsexplosionen

Polisen blev nedringd efter den kraftiga smällen mellan Vagnhärad och Västerljung förra hösten. Nu åtalas den 30-åring som misstänks ha orsakat explosionen.

12 juni 2019 21:23

Det var på kvällen den 14 oktober i fjol som smällen hördes över hela bygden runt Vagnhäradstrakten.

Inte långt senare kunde polisen gripa en nu 30-årig Gnestabo som också erkände att det var han som hade orsakat explosionen.

Mannen anhölls misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, men när han nu åtalas lyder brottsrubriceringen kring sprängningen "brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor."

Enligt åklagaren har 30-åringen orsakat explosionen så att en bil skadades, samtidigt som han var påverkad av narkotika. Under samma åtalspunkt lyfter åklagaren fram att mannen har förvarat sprängmedel och sprängkapslar i en olåst bil ute på gatan, i Gnesta.

30-åringen erkänner att han har sprängt och har tidigare förklarat det hela som en dum grej och han var ångerfull efter händelsen.

Explosionen utanför Vagnhärad är däremot inte de enda händelserna som Gnestabon åtalas för.

I slutet av april stoppades han på länsväg 223 vid Laxne, körandes i en lätt lastbil. Vid kontroll visade det sig att han både var narkotikapåverkad och saknade även rätt att köra fordonet eftersom han tidigare lagförts för olovlig körning.

I början av oktober stoppades mannen på nytt i en lätt lastbil, då vid Mölnbo på riksväg 57.

Han åtalas därför för två fall av grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. 30-åringen erkänner samtliga av dessa brott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Johannesson