Barrys ruta har krossats tre gånger

Barry Lewis i Trosa har fått samma fönsterruta krossad tre gånger sedan mitten av augusti. "Jag kan inte sova om nätterna", säger han.

Barry Lewis visar var fönstret gick sönder efter att de kastat en likörflaska men missat rutan och prickat fönsterramen.

Barry Lewis visar var fönstret gick sönder efter att de kastat en likörflaska men missat rutan och prickat fönsterramen.

Foto: Andreas Ekström

Trosa2020-10-05 18:00

Fönsterrutan på Barry Lewis hus är i så kallat gammalt glas och varje gång som rutan krossats har den kostat honom 1 800 kronor. 

– Det här har kostat försäkringsbolaget minst 20 000 kronor och mig över 4 000 kronor. Det äter upp hela pensionen, säger han. 

Första gången som rutan krossades var den 17 augusti i år. Då hade någon kastat in en sten stor som en golfboll genom fönstret. Glassplittret låg över hela rummet, där barnbarnen brukar sova när de är på besök. Barry gjorde en polisanmälan och anmälde händelsen till försäkringsbolaget. Fönstret lagades men det dröjde inte mer än ett par dagar innan någon krossade fönstret igen och så har det varit sedan dess.

– Jag har anmält till polisen men får ingen hjälp. Det har inte varit någon polis här utan de har lagt ner utredningen i brist på bevis. Men de har inte ens varit här för att samla ihop bevis. De säger att jag ska vända mig till kommunen som i sin tur säger att jag ska gå till polisen. Man känner sig väldigt ensam, säger han. 

Polisen bekräftar händelserna och att man har startat en utredning. Man håller nu på och samlar in information och material. Polisen tittar också på om det finns någon hotbild mot Barry. 

– Vi har en utredning och han har fått flera föremål kastade mot ett fönster och vi kommer titta på det här, säger Frida Thörn, områdespolis i Trosa.

Under måndagen berättar Barry Lewis för SN att förundersökningen har lagts ner i brist på bevis. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!