Björn driver campingen ett år till

Nästa år blir sista året som Björn Folkesson driver Trosa havsbad. Det står klart efter han och kommunen haft flera möten under hösten.

Björn Folkesson säger att det är dags för någon annan att ta över campingen.

Björn Folkesson säger att det är dags för någon annan att ta över campingen.

Foto: Magnus Grimstedt

Trosa2020-11-10 06:30

Det är Trosa kommun som äger campingen men Björn Folkesson har haft hand om och förvaltat den sedan 90-talet. Under hösten har campingens framtid varit osäker. Det har varit flera turer fram och tillbaka. Den 22 oktober hade man ett extra insatt möte i kultur- och fritidsnämnden för att hantera frågan om Trosa havsbad och camping.

– I oktober begärde vi in en handlingsplan från entreprenören och det har vi fått. Det Björn säger är att planen är att han fortsätter driva under 2021. Utifrån det vi vet i dagsläget så tror vi att det kommer fungera, säger Sara Fältskog Eldros, kultur- och fritidschef på Trosa kommun.

undefined
Enligt kommunen var en av anledningarna till att Björn Folkesson driver vidare ett år för att han ville lämna över på ett korrekt och bra sätt.

Att det nu är klart att Björn Folkesson driver campingen nästa år, beskriver Sara Fältskog som en stor lättnad. Nu vet man vad som gäller efter nästa år. Det innebär att kommunen kommer vara redo att sätta igång med arbetet kring vem som kan tänkas ta över Trosa havsbad och camping redan i början av nästa år.

– Under hösten har jag och Kerstin Tibbling haft dialog med entreprenören utan att få klara besked. Det har varit ganska frustrerande, det kan jag säga. Men nu är det klart och vi kommer att ha tid på oss att avsluta nuvarande entreprenörs uppdrag på ett bra sätt, säger hon.

Finns det något formellt avtal att entreprenören ska fortsätta ett år till?

– Det är en motiverad fråga. Vår överenskommelse bygger på 100 procent samförstånd just nu men vi kommer att behöva formalisera den genom ett tilläggsavtal. Det är verksamhetsavtalet som gäller eftersom ingen hävt det, säger Sara Fältskog Eldros.

undefined
På sociala medier har man kunnat läsa flera personer som undrat vad som kommer hända med campingen.

När tidningen når campingvärden är han förtegen om turerna med kommunen. Men han bekräftar att man kommer driva campingen under nästa år. 

– Vi driver det ett år till, säger Björn Folkesson.

Varför blir det ett år till?

– Därför att vi vill avveckla och gå vidare i livet. Vi har varit här så pass länge. Vi vill låta någon annan komma in, säger han. 

Hur ser du på kommunens kritik?

– Vi har träffats bra många gånger, vi har inte sagt upp avtalet. Det finns några alternativ som jag inte vill gå in på. Jag kan bara bekräfta att vi ska driva det ett år till sedan får vi återkomma efter det året.

Sara Fältskog Eldros säger till tidningen att kommunen har fått in intressenter för campingen men att hon hänvisat dem vidare till Björn Folkesson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!