Bomans i Trosa expanderar

Nu expanderar Trosainstitutionen Bomans till Stockholm. I påsk öppnar Kristin Boman och affärspartnern Jonas Svanberg en glassbar på Hornsbergs strand på Kungsholmen.

Trosaxpo_3897 som smart o kopia.jpg

Trosaxpo_3897 som smart o kopia.jpg

Foto:

TROSA2014-03-05 20:21

Varför ska ni sälja glass till stockholmarna?

– Vi bestämde oss för att satsa på glassen. Glassbaren och tillverkningen i Trosa har tidigare drivits i Bomans regi, men nu har Jonas och jag startat ett nytt bolag som heter Bomans glass. Försäljningen på Trossen gick bra, vi ville starta något i Stockholm och så hittade Jonas den här lokalen där GB haft en glassbar tidigare. Nu håller vi på för fullt och målar och fixar.

Men varför just glass?

– Det var något vi hade pratat om ett tag och vi hade även kollat runt på lite olika glassbarer. Det har även att göra med att vi har en souschef på Bomans som jobbat mycket med glass. Nu har han precis varit på glassuniversitetet i Bologna i tre veckor och lärt sig mer.

Det finns alltså ett glassuniversitet på riktigt?

– Ja, det gör det. Han hade massor av idéer med sig hem därifrån så det ska vi sätta oss och prata om nu. Han är noga med att betona att det egentligen inte är glass utan gelato, italiensk glass som tillverkas på ett annat sätt.

Vilka smaker går bäst?

– Det är mycket hasselnöt, choklad och cappucino. Glassen med Trosahallon gick förstås jättebra. I Stockholm ska vi ha 16 smaker varav några sojabaserade och någon sorbet. I Trosa har vi åtta smaker.

När öppnar ni här?

– Det blir i påsk här också, när vi liksom förra året lånar ut Hamnmagasinet till Konsttriangeln. Såvida det inte blir helt förskräckligt väder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!