Karolina Holm jobbar snabbt och fokuserat. Vid pralintillverkning gäller det, så att säga, att smida medan chokladen är varm.
– Annars stelnar den och täpper till de här små rören, säger Karolina och visar.
Just nu gör hon vita tryffelpraliner med olika fyllningar. Ett skal av choklad fylls med varm fyllning och förses med ett litet lock.
Runt 2 000 om dagen blir det, tippar Karolina. Hon började som praktikant på Kutterkonfekt för ett par år sedan, men har sedan dess avancerat till arbetsledare. Det är det lite trixiga i godismakeriet som får henne att tycka att det är så kul.
– Kemin just med choklad är väldigt spännande. Det är inte alltid så lätt att få till det. Det är en utmaning varje dag, säger hon.
På Marsipangårdens bottenvåning står Camilla Kihlgren och säljer marsipankycklingar, chokladägg och påskharar i ljus och mörk choklad. Det är det som säljer bäst i dagarna. Marsipanfigurerna i lösvikt har faktiskt redan tagit slut, så nu är det påsar som gäller.
– De är populära eftersom man kan använda dem på tårtor, ha dem i sina egna ägg och allt möjligt, säger Camilla.
Kutterkonfekt har tre högsäsongsperioder: jul, påsk och sommar. Totalt säljs ungefär 17 ton marsipan och choklad under de perioderna, så att flera ton påskgodis rinner av hyllorna i dagarna är ingen vågad gissning.
Enligt Camilla Kihlgren brukar det mesta som tillverkas gå åt.
– Vi går på statistik från föregående år när vi uppskattar hur mycket vi ska göra, säger hon.