Chans att tycka till om ny lekplats

Nästa år ska en lekplats i Vagnhärad få ett lyft, och kommunen vill ha hjälp med idéer.

Bildäcket är en klassiker på svenska lekplatser. Nu vill Trosa kommun veta vad Vagnhäradsbor saknar på en lekplats som ska byggas om nästa år.

Bildäcket är en klassiker på svenska lekplatser. Nu vill Trosa kommun veta vad Vagnhäradsbor saknar på en lekplats som ska byggas om nästa år.

Foto: Helena Landstedt/TT

Trosa2019-11-03 08:03

Det är lekplatsen som ligger mellan Julaftonsvägen, Trettondagsvägen och Midsommarvägen i Vagnhärad som ska byggas om under 2020. Under hösten samlar kommunen därför in idéer och förslag från boende i närheten.

"Vad tycker du saknas på lekplatsen idag? Vad kan göra den roligare, trivsammare eller tryggare?" skriver kommunen på sin hemsida.

En del förslag ska ha kommit in redan, men för att få bättre underlag har tiden att lämna synpunkter förlängts ytterligare ett par veckor.

Stadsträdgårdsmästaren Maria Johansson menar att det här är ett bra sätt att få till en lekplats som så många som möjligt som bor i området kan uppskatta och faktiskt använda, när projektet är färdigt.

– Kommunen har gjort såhär tidigare, det är ett jättebra sätt att få in idéer från de som bor i närheten. Man kan också få en uppfattning om vilka åldersgrupper som finns i området så att vi kan anpassa utrustningen lite. Sedan kan vi givetvis inte genomföra alla förslag, säger Maria Johansson.

Tidigare i år byggdes lekplatsen vid Rådhusparken, på Västra långgatan, i Trosa om. Och en trend tycks vara att använda mer naturmaterial som trä och bark.

– Ja, precis. Det är det vi känner är bra material att ha på en lekplats. Det är hållbart och innehåller inget miljöfarligt.

Vad tycker folk om den nya parken?

– Vi har inte fått så mycket reaktioner. Men jag sitter och jobbar precis intill och jag ser att det är mycket barn som leker där. Det är roligt, konstaterar Maria Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!