Efter branden – nu står foodtruck nummer två redo

Dagen innan premiäröppning brann deras nya foodtruck ned. Nio dagar senare är gänget bakom restaurangsatsningen redo, igen. "Vi är tacksamma för allas stöd", säger ägarna.

Skylten till den nya foodtrucken är ännu inte monterad, men de är redo för premiäröppning på torsdagen, försäkrar Arkhom Matakong, ägare till My Burger.

Skylten till den nya foodtrucken är ännu inte monterad, men de är redo för premiäröppning på torsdagen, försäkrar Arkhom Matakong, ägare till My Burger.

Foto: Matthias Larsson

Trosa2021-03-04 09:16

– Vi var helt klara, redo för premiär, sedan brann det, säger Tom Kristiansen, en av initiativtagarna till restaurangsatsningen som i tisdags förra veckan brann ned på grund av ett elfel. Hans sambo tillika ägaren, Arkhom Matakong, driver sedan innan även My Thai i Vagnhärad, men i Trosa är det istället hamburgare som står på menyn. 

undefined
Arkhom Matakong och Tom Kristiansen vill rikta stor tacksamhet till både kollegor och kunder för all stöd och positiva ord de fått, efter branden.

"My Burger", som har smygöppning för lunch på torsdagen, består inte bara av en foodtruck för hämtmat, utan också av en fullskalig restaurang i tegelhuset vid brandstationen. Det är en gammal frisörsalong som förvandlats till en amerikansk "diner" i retrostil med skinnbekläda bås, rutigt golv och färglada tavlor på väggarna.  

undefined
Klassisk retrostil på My Burger i Trosa.

– Menyn kommer vara enkel till en början, men utvecklas framöver, och i foodtrucken kommer det gå att beställa thaimat. Tanken är att man ska kunna komma hit till en avslappnad atmosfär och käka en hamburgare och så småningom också ta en öl, säger Tom. 

Att det gått så snabbt att hitta en ny vagn med rätt utrustning har de goda kollegor i branschen att tacka för, och de vill också rikta tack till invånarna i Trosa och Vagnhärad:

– Vi är oerhört tacksamma över det fina stöd och hejarop vi fått från kunder samt totalt okända människor som sett vad som hänt. Det är nästan överväldigande, säger Arkhom.

Restaurangen har genererat två nyanställningar, i övrigt är det personal från Vagnhärad som delar sin tid mellan orterna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!