Rattfull som krockade med drygt två promille får fängelse

Det finns inga förmildrande omständigheter från kvällen i april i år då en man i 45-årsåldern frontalkrockade med en annan bil och körde in i en garagevägg med 2,14 promille. Berusad, men inte jättefull, tyckte mannen själv om sitt tillstånd.

Mannen som hade 2,14 promille i blodet vid tillfället uppgav i förhör efteråt att han nu går i behandling för sitt alkoholmissbruk.

Mannen som hade 2,14 promille i blodet vid tillfället uppgav i förhör efteråt att han nu går i behandling för sitt alkoholmissbruk.

Foto: TT

Trosa2024-10-17 20:24

Det skedde på en plats i Trosa kommun en kväll i april då mannen varit ute på lokal med en granne och en vän till henne. Han körde dit och när det var dags att gå hem erbjöd han de två att åka med honom.

Det blev en vådlig färd, har en kvinna som var ute och gick med sin hund berättat. Hon fick lyfta upp hunden och kasta sig i diket av rädsla för att bli påkörd när mannen kom sladdandes efter vägen.

När han kom till bostadsområdet han bodde i hade en annan bilist stannat till på parkeringen för att släppa förbi honom men styrförmågan med 2,14 promille var inte av det bättre slaget och slutade i en frontalkrock. Sedan fortsatte mannen färden in i en garagevägg som gick sönder.

Personerna i den påkörda bilen hade klivit ut när de hörde honom lägga in backen och ge full gas. Personen på passagerarsidan har i förhör berättat hur denne nätt och jämnt hann hoppa in i bilen igen och dra in fötterna innan den fulla föraren backade in i passagerardörren.

Ingen skadades vid incidenten, inte kvinnan som hoppade i diket med sin hund heller, och nu kommer det rättsliga efterspelet. Åklagaren åtalade honom för grovt rattfylleri och Nyköpings tingsrätt, med rådman Maria Böös i täten, ansåg att det enda möjliga straffet var två månaders fängelse, med beaktande av både berusningsgrad och det faktum att han förorsakade en olycka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!