Försvunnen man hittades i Flen

Den man som försvann från Vagnhärad på tisdagskvällen hittades strax innan lunch på onsdagen, tack vare ett tips från en uppmärksam busschaufför.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Foto: Johan Nilsson/TT

Trosa2021-04-21 05:32

Vid 23-tiden på tisdagskvällen började polisen leta efter en man i 45-årsåldern som anmälts som försvunnen. Han hade då senast setts i de centrala delarna av Vagnhärad vid 18-tiden. Flera patruller, och även hundpatruller, deltog i sökarbetet.

– Vi har ledningsresurser på plats och Södertäljekollegor hjälper till i sökandet, sa Jonas Schånberg, vakthavande befäl på polisen.

Strax innan lunch på onsdagen hittades mannen vid resecentrum i Flen, tack vare ett tips.

– Det var en busschaufför som var på alerten och bad trafikledningen ringa oss. Vi hade en patrull i närheten som kunde vara där på några minuter, och det visade sig vara rätt person, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region öst.

Sökinsatsen hade då pågått hela natten på flera olika platser i Sörmland och Stockholm. Men det var alltså tack vare tipset som mannen kunde komma till rätta igen. Han ska efter omständigheterna mått relativt bra, trots att han varit borta hela natten.

– Det var väldigt skönt. Enligt vår amatörmässiga bedömning verkade han må ganska bra, säger Thomas Agnevik.

Han berättar också att polisen ofta har kontakt med den lokala kollektivtrafiken när man letar efter försvunna personer. Då och då leder till tips som kan föra sökarbetet framåt, som i det här fallet.

– Det var helt suveränt bra gjort av busschauffören och trafikledningen, konstaterar Thomas Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!