Fritt fram för uteserveringar redan i februari

Restaurangbranschen har drabbats hårt under coronapandemin. För att underlätta för krögarna väljer Trosa kommun att redan nu tillåta uteserveringar.

Kommunen ger Trosas restaurangägare möjlighet att öppna uteserveringar redan i februari.

Kommunen ger Trosas restaurangägare möjlighet att öppna uteserveringar redan i februari.

Foto: Andreas Ekström/TT

Trosa2021-02-10 21:33

– Det här är för att förenkla för de krögare som vill öppna upp och inte ha så mycket folk inomhus. Jag tror väl inte att någon i morgon kommer öppna en uteservering men vi vill ha det klart redan nu, säger John Carlsson (C), ordförande för tekniska nämnden.

En som redan har ansökt om att få öppna uteserveringen igen är Robin Tasman, personalansvarig på pub Ankaret och bror till ägaren Roder Tasman. Han berättar att restaurangen kommer att vara stängd fram till den femte mars på grund av en omfattande renovering. 

– Jag ansökte faktiskt igår om tillstånd för uteservering. Vi ska stänga och renovera nu under två och en halv vecka ungefär och då tänkte vi sätta upp uteserveringen. Det blir kanon, då kan man sprida ut folk också, säger han. 

undefined
Tom Fredriksson, ägare till Trosa matstudio, tycker att det är ett bra beslut av Trosa kommun.

En annan av kommunens restaurangägare som också tycker att det är ett bra beslut är Tom Fredriksson, ägare till Trosa matstudio. Även om han får är det inte aktuellt just nu att sätta upp uteserveringen men blir det en fin vår kan det mycket väl bli så att uteserveringen öppnar tidigare. 

– Jag tycker att det är ett jättebra beslut. Nu vill ingen sitta ute så klart och det känns inte aktuellt, men skulle vädret ändra sig är det väl jättebra att möjligheten finns, säger han. 

Även pizzabagarna på La Pandora anser att det är bra att kommunen tillåter uteserveringar. 

– Det är jättebra, vi har inte så mycket plats här inne heller, säger Yasin Cetin och får medhåll av sin kollega Ersin Korq.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!