En trögflytande, blåröd massa lämnar maskinen och lägger sig till rätta i ett kärl av rostfritt stål. Det är blåbärssorbet. Glassmästare Jakob Jerala övervakar och rättar till glassen med en slickepott.
– Det är 55 procent blåbär i den här, säger han.
Det märks. Ett litet smakprov av den alldeles färska sorbeten lämnar tydliga spår på läpparna.
Jakob Jerala har varit kock hela sitt liv. 2013, när Kristin Boman och hennes dåvarande platschef Jonas Svanberg bestämde sig för att ge sig in i glassbranschen, jobbade han som souschef på Bomans.
Två år och en universitetskurs senare (ja, det finns ett glassuniversitet i Bologna i Italien) är det glassen som är hans nya passion.
– För mig är det här en ny utmaning i karriären. Möjligheterna är obegränsade, du kan göra vilka smaker du vill, säger han.
Laxglass, till exempel. Jakob Jerala har testat. Fast just den sorten tillverkas inte på Bomans. Det gör däremot runt 25 olika standardsmaker, samt smaker som tillverkas på beställning av diverse krogar som vill dem på sina dessertmenyer.
– Jakob är duktig, han kan göra vad som helst. Men ibland knorrar han nog lite efter att vi stängt dörren till fabriken, säger Kristin Boman.
Hon, Jonas Svanberg och Jakob Jerala äger Bomans glass tillsammans. Det är ett fristående bolag, numera – men tanken är glass och hotell ska hjälpa varandra på traven.
– I början ar det mest hotellet som jag skjuts åt glassen. Nu när glassen börjar bli välkänd fungerar det även tvärtom.