Hon öppnar foodtruck i Trosa – ska erbjuda något helt nytt i matväg

Carina Axelsson rullar nu i veckan in med sin foodtruck i Trosa. Med rötter i en annan kustkommun, Vaxholm, där hon bland annat arbetat inom catering och hotellbranschen, vågar Carina tillsammans med kocken Thomas Österman erbjuda Trosaborna något helt nytt i matväg.

TROSA2016-07-12 10:00

– Vi erbjuder vegetariskt eftersom det inte finns så många gröna alternativ i överflöd i Trosa. Fast food men utan hamburgare! Kunderna får helt enkelt vara med och inspirera så skapar vi bra vegetarisk mat tillsammans på stekbordet. Asiatiskt, hett eller klassiskt? Vi jobbar förutsättningslöst utan låsningar. Jag gillar att bygga upp saker.

Varför ska vagnen stå på tre ställen, vid hamnplan, Trossen och utanför Strandcafét?

– Därför att vi vill jobba nära kunden och kunna förflytta oss när så behövs. Poängen med vagnen är ju flexibiliteten. När det är julmarknad står vi där och under skörde- och hantverksmässan rullar vi in där. Det är ju även praktiskt att slippa dyra lokalhyror som äter upp en.

Vad säger konkurrenterna när en sådan nymodighet som streetfood rullar in i hamnen i Trosa?

– Det har mest varit positiva reaktioner men självklart finns det även olyckskorpar som kraxar att det "har aldrig tidigare gått". Men jag är ödmjuk. Jag tror att även vi fyller en plats. Trosa har även en hel del matställen som ofta är stängda.

Vad ska vagnen heta då?

– Glada Luckan, kanske? Vi får se. Men vi kommer satsa på sociala medier som Facebook så snart får ni veta mer om vad som står på menyn och var vår foodtruck står parkerad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om