Hotell Bomans satsade sig ur krisen

Bomans i Trosa har ägnat pandemitiden åt att bygga ut och om. ”Man kan inte bromsa i uppförsbacke man måste trycka på gaspedalen så får det bära eller brista", säger Kristin Boman, vd och ägare.

Med den nya tillbyggnaden kommer fler restaurangäster rymmas på hotellet i Trosa.

Med den nya tillbyggnaden kommer fler restaurangäster rymmas på hotellet i Trosa.

Foto: Magnus Grimstedt

Trosa2022-06-06 18:18

I helgen var det öppet hus på Bomans som visade upp sina nya lokaler, med cirka 160 extra kvadratmeter. Nu finns plats för fler hotell- och restauranggäster, efter att coronapandemin först stoppat verksamheten.

undefined
Kristin Boman, vd och ägare på Bomans hotell.

– Jag blev förbannad, och då blir jag kreativ. Ingen dum sjukdom ska få ta ifrån mig hotellet som jag har kämpat så mycket med, genom både glädje och sorg under många år. Det var inga gäster här i början så det var bara att börja jobba med händerna, säger Kristin Boman.

Med hjälp av lokala hantverkare har hon byggt en ny lobby, restaurangdel och lobbybar. Den nya lobbybaren kommer heta ”The twinbar” restaurangdelen "The bee hive". Namnen är inspirerade av Kristin Bomans föräldrar.

undefined
Kristin Boman pappa med tvilingbrodern sitter på väggen i ”The Twinbar”.

– I sin ungdom hade pappa ett jazzband tillsammans med sin tvillingbror och min mamma är som en bidrottning. Jag har kopplat in mina föräldrar litegrann, jag skulle tro att det har att göra med att jag har blivit lite äldre och blir mer nostalgisk, säger Kristin Boman. 

Inredningsidéerna till både lobbyn och restaurangen har hon fått från olika hotell som hon har besökt i olika delar av världen.

undefined
Kristin Boman rättar till gardinerna föra att få det rätta insläppet av ljuset.

– Jag älskar lobbybarer, att sitta ner vid en bardisk, ta en burgare snacka med folk. Det händer saker hela tiden, det är så levande, därför ville jag ha en egen, säger Kristin Boman som hoppas kunna erbjuda livemusik i den nya baren som även kommer att vara öppen för externa gäster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!