Inga julmarknader i Trosa i år

Årets julmarknader i Trosa ställs in i år på grund av coronaviruset. Det blev klart tidigare i veckan.

Någon julmarknad i Trosa blir det inte i år.

Någon julmarknad i Trosa blir det inte i år.

Foto: Paola Andersson

Trosa2020-11-05 20:05

– Det känns naturligtvis jättetråkigt. Men hälsan går först så är det, säger Arne Larsson, ägare till Tre Små hus som skulle ha arrangerat en av julmarknaderna. 

Sedan tidigare i år är det klart att det inte blir någon stor traditionsenlig julmarknad i Trosa den första adventshelgen. Tanken var därefter att det skulle ha blivit flera mindre julmarknader varje adventshelg på olika platser i kommunen. Men efter att coronaviruset nu tagit fart igen ställs även de in. 

– Vi började prata om att vi skulle ha en julmarknad och uteservering på vår innergård, och tog kontakt med kommunen. Det skulle varit ungefär tio knallar på plats hos oss. Det hade blivit en ansamling människor och det går inte, säger han.

Sveriges knallar har haft ett tufft år då flera marknader har blivit inställda. Att det skulle bli julmarknader var därmed ett välkommet ett besked för marknadshandlarna. Arne Larsson har varit i kontakt med en knalle efter att det blev klart att man ställer in julmarknaderna. 

– Knallarna blev ju väldigt glada när vi bjöd in till det här eventet. Jag har varit i kontakt med någon enstaka och de har förståelse för det här även om de tycker det är tråkigt. 

Malin Karlsson, turistchef på Trosa turistcenter, bekräftar Arnes bild. Trosa turistcenter har varit i kontakt med flera knallar och de är förstående till att arrangemangen ställs in. Om det blir något annat julfirande återstår att se.

– Vi tänder marschallerna varje adventshelg. Om det blir något mer får vi se, säger hon. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om