Hur ser startfältet ut i år?
– Än så länge har vi tio anmälda, så det finns gott om plats. Vi hoppas att det är många som får en spontan lust att baka och anmäler sig nu de sista dagarna inför tävlingen. Juryn tittar på smak, kreativitet och utseende och sätter poäng utefter det. Man kan även få bonuspoäng om man använt sig av lokalproducerade råvaror.
Vilka sorts tårtor hoppas du ska dyka upp?
– Jag hoppas att det blir som förra året, en kavalkad av olika tårtor och det var många vackra konstnärliga tårtor den gången. Det blir som en konstutställning med sockerkonst. Folk är verkligen duktiga på att baka. Det är jätteroligt.
Hur ser juryn ut?
– Nytt för i år är att vi har en vuxenjury som bedömer vuxentårtorna och en barnjury för barntårtorna. I vuxenjuryn har vi Agneta Scharp från Stadshotellet, Hannah Hermansson från Hannahs café och Anders Frendin från Marsipangården, så det är riktiga proffs. I barnjuryn har vi ett antal barn i lite blandade åldrar och Tilda som var med förra året kommer att leda gruppen.
Det blir även konstutställning och musikunderhållning?
– Ja det är också nytt för i år, tillsammans med föreningen Kulis har vi kunnat utveckla evenemanget. Bland annat kan man få se Åsa Jacobssons keramiktårtor och illustratören Sara Dahlin. Vi har även bjudit in artisten My Olsson från Nyköping. Besökare kan sitta i trädgården, fika, se tårtorna och lyssna på henne. Och det blir såklart kafferep med möjlighet att provsmaka tårtorna efter prisutdelningen.