Chefen själv var helt oförstående till anklagelsen. Han säger i förhör att han inte ens kan ha nuddat henne och inte har uttalat de kränkande orden. Istället tror han att det handlar om hämnd från kvinnans sida.
Chefen hade utdelat flera varningar till den anställda och hon hade därefter sagt upp sig från jobbet.
Händelsen ska ha inträffat under hennes sista dag på jobbet. Före klappen på rumpan hade hon gått runt och kramat kolleger farväl.
Även chefen fick en kram, fast han själv säger att han var tveksam då han var en del i att hon skulle sluta.
Efter att kvinnan slutat hade hon lämnat spår efter sig som tydligt visade att hon inte var nöjd med arbetsgivaren. Därför har både chefen och en annan person sagt att de misstänker att kvinnans anklagelse är en hämnd för att hon fått varningar på jobbet.
Enligt chefen ska kvinnan också ha sagt "jag har saker på dig, vänta du bara".
Polisen begärde ut filmen från lokalens övervakningskameror först 1,5 månad efter polisanmälan. Då var den redan raderad.
Tingsrätten anser att viss försiktighet måste iakttas, med tanke på kvinnans negativa inställning till arbetsgivaren. Men eftersom hennes anmälan styrks av kollegan som hon stod och pratade med när chefen passerade, så anser rätten att brottet är styrkt.
Chefen dömdes först till 70 dagsböter och 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Han överklagade domen till hovrätten som enbart sänkte antalet dagsböter till 30.